Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Σ. Μπουχόμπζα, «HK. Αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητα. Ένα εβραιόπουλο στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου»

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Σ. ...

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 19.30, στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

O Δήμος Αγρινίου και οι εκδόσεις Στερέωμα διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του συγκλονιστικού βιβλίου της Chochana Boukhobza, «HK. Αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητα. Ένα εβραιόπουλο στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» (μετάφραση Γιώργος Ξενάριος).

Ομιλήτριες στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 19.30 το απόγευμα, στο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Σκαλτσοδήμου 9, στο Αγρίνιο) είναι οι:

- Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

και

- Έλλη Λεμονίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα ΔΠΠΝΤ, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το βιβλίο περιγράφει την εμβληματική και ιδιαίτερη ιστορία του αυστριακής καταγωγής Εβραίου Γκυ Μπρεν (Guy Brun), ενός παιδιού του πολέμου, που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1941, μα που δεν γνώρισε τη μάνα του παρά σαράντα χρόνια μετά, έπειτα από έναν αγώνα που κράτησε σε όλη την ενήλικη ζωή του.

Η Γαλλίδα συγγραφέας Σοσάνα Μπουχόμπζα (Chochana Boukhobza) όπως έγραψε ο Κώστας Κατσουλάρης στο bookpress.gr, θα πλησιάσει τον Γκυ Μπρεν με ευαισθησία και υπομονή και θα εντρυφήσει στο τεράστιο αρχειακό υλικό της υπόθεσης, που συναντιέται με άλλες γνωστές υποθέσεις της εποχής, με προεξάρχουσα εκείνη των αδερφών Ρομπέρ και Ζεράλντ Φυναλύ, των οποίων η ιστορία συγκλόνισε τη Γαλλία τη δεκαετία του 50. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο στο οποίο τα μεγάλα ρεύματα της Ιστορίας συναντιούνται με τις προσωπικές ιστορίες ασήμαντων ανθρώπων, παρασύροντάς τους και σκορπώντας τους στα τέσσερα σημεία της γης, που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τον μεγάλο όγκο πληροφοριών σχετικά με τη ζωή υπό το καθεστώς του Βισσύ στη Γαλλία, μαζί βέβαια με πολλές και γλαφυρές πληροφορίες από τον σπαραξικάρδιο ξεριζωμό της μεγάλης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης πολιτιστικά και οικονομικά εβραϊκής κοινότητας της Βιέννης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture