Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Πάτρα σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη για το βιβλίο «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του Θεού»

Στην Πάτρα σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη για ...

Η εκδήλωση θα γίνει στο "Σπίτι του Ηπειρώτη"

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του Θεού» της Άννας Ι. Στεργίου που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Πανηπειρωτικός σύλλογος Πατρών και το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρήστου θα γίνει στις 19.30 το απόγευμα στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (του Πανηπειρωτικού συλλόγου) στην οδό Μουρούζη 14-16 και Καρόλου.

Μεταξύ των ομιλητών έχει προσκληθεί να είναι και η Υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης, βουλευτής νομού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης θα μιλήσουν ο γεωπόνος-δημοσιογράφος, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γιάννης Κουτσούκος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. οικονομικών, βουλευτής Ηλείας ΔΗΣΥ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ και η συγγραφέας Άννα Στεργίου κοινοβουλευτική συντάκτρια της «Υ.Χ.». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Γκλαβάς ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού της Πάτρας Κώστας Τσίρης.

Το βιβλίο είναι η βιογραφία του σπουδαίου κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 25 χρόνια.

«Όταν παίζω κλαρίνο, παίζω με την καρδιά μου κι ονειρεύομαι, και είναι στιγμές που επηρεάζομαι από την ατμόσφαιρα και από τον κόσμο που με ακούει και τότε τα δάχτυλά μου πάνω στο μουσικό όργανο κινούνται μόνα τους και εντολές δίνει η ψυχή μου κι εγώ βρίσκομαι σε έναν κόσμο που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι μαγική στιγμή. Ε, τότε συγκινούμαι κι εγώ και κλαίω μέσα μου…Το πάλκο είναι ιερό όπως το δικαστήριο. Όταν παίζεις ένα όργανο ή όταν τραγουδάς, επικοινωνείς με τα πιο ευαίσθητα και τα πιο δυνατά αισθήματα εκείνων που σε προσέχουν. Κι όσο πιο πολύ σε προσέχουν και καταλαβαίνουν τι παίζεις, τόσο κι εσύ δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό», είχε πει ο Τάσος Χαλκιάς.

Γιος του είναι ο γνωστός έντεχνος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς, ο οποίος με τη σειρά του έχει αναφέρει: «Όσες φορές έρχεται στο μυαλό μου, τον βλέπω να βγάζει το κλαρίνο του, να το περιεργάζεται μήπως έχει πάθει κάτι και να το περιποιείται σαν ένα μωρό παιδί, να παίζει και να ψάχνει μελωδίες και τραγούδια, να μελετάει για να διορθώσει κάτι που δεν του πήγαινε καλά στο αυτί, και ξαπλωμένος να ξημερώνεται με τα γυαλιά του στο κρεβάτι για μια λέξη στα τραγούδια...

Δεν εξωτερίκευε ποτέ τα συναισθήματά του και λέξη όπως το "σ' αγαπώ" δεν τη γνώριζε, γιατί είχε άλλους τρόπους έκφρασης δικούς του, και αυτοί μπορεί να ήταν ένα χάδι και μια αγκαλιά, γεμάτη αγάπη και στοργή. Κι αυτά τα συναισθήματα δεν ήταν μόνο για την οικογένειά του, αλλά για όλο τον κόσμο...».

Ο Τάσος Χαλκιάς υπήρξε κορυφαίος κλαρινίστας, που με αφοσίωση, εκφραστική δύναμη και τη γλυκύτητα του παιξίματός του κράτησε την παράδοσή μας ζωντανή, στοιχεία που αναδεικνύει η μυθιστορηματική βιογραφία που επιμελήθηκε η Άννα Στεργίου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και σταντ με το βιβλίο που θα επιμεληθεί η «Γωνιά του Βιβλίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture