Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ανάδειξη του επιβλητικού Κάστρου της Πάτρας

Η ανάδειξη του επιβλητικού Κάστρου της Πάτρας
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ενα μεγαλόπνοο έργο, που κάποια στιγμή θα γίνει...

Eίναι στα σχέδια, που εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει άλλη πνοή στην καθημερινότητα των Πατρινών, θα αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία της Ανω Πόλης (και όχι μόνο).

Αναφερόμαστε στην ανάδειξη του Κάστρου της Πάτρας, του εμβληματικού αυτού κτίσματος, το οποίο αποτυπώθηκε σε γκραβούρες του 17ου αιώνα και παραμένει εκεί ψηλά, προστάτης, θαρρείς ακόμα, της πόλης.

Με τον όρο «Ανάδειξη του Κάστρου» εννοούμε την πλήρη ανάδειξη του κτιρίου, με την ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των κτισμάτων που υπάρχουν στα τείχη του. Κτίσματα δεκαετιών, καθώς από τότε που φτιάχτηκε το Κάστρο, υπήρχε οικιστική δραστηριότητα γύρω του.

Εκεί ήταν χτισμένη όλη Πάτρα, για προφανείς λόγους ασφαλείας. Ετσι λοιπόν, κάποια στιγμή, ο χώρος θα «χαρακτηριστεί», θα αποφασιστεί το έργο, θα γίνει η απαλλοτρίωση όσων κτιρίων δεν θα έχουν πέσει από τη φθορά του χρόνου (ήδη δεν επιτρέπεται η ανέγερση νέων) και κάποια στιγμή, στο απώτερο μέλλον εντός των οδών Παπαδιαμαντοπούλου - Δασυλλίου - Φρουρίου και Παναχαϊδος δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο το Κάστρο.

Που θα είναι πιο όμορφο, πιο ορατό από τους κατοίκους της Πάτρας ελπίζουμε όχι τον 22ο αιώνα, αλλά στον 21ο (να έχει γίνει, ελπίζουμε το έργο).

Ηδη η μίνι Περιμετρική ολοκληρώνεται και μια νέα εποχή αρχίζει. Ας υπάρξει άμεσα και νέα συνέχεια!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις