Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκκολαπτήριο επιχειρηματικότητας ετοιμάζει το ΤΕΙ της Πάτρας

Εκκολαπτήριο επιχειρηματικότητας ετοιμάζ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018

Τη δημιουργία ενός εκκολαπτηρίου νέων ιδεών που πρόκειται να λειτουργήσει προς τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019 για την υποστήριξη των νέων ανθρώπων, φοιτητών του ΤΕΙ αλλά κι εκτός, σε δράσεις επιχειρηματικότητας  προανήγγειλε σε πρόσφατες δράσεις του το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Όπως πληροφορείται το thebest.gr στόχος αυτού του εκκολαπτηρίου επιχειρηματικότητας θα είναι να δώσει στους νέους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν κάτω από τις φτερούγες του ΤΕΙ για έξι μήνες ώστε στην συνέχεια να ανοίξουν τα φτερά τους έξω στην ελεύθερη αγορά εργασίας με καλύτερες προοπτικές επιτυχίας.

Με άλλα λόγια, όπως εξηγεί και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Συρμακέσης, επιδίωξη θα είναι οι σπουδαστές να μην περιμένουν να πάρουν το πτυχίο τους για να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση. Το βέλτιστο σενάριο θα είναι να ξεκινάει το μυαλό τους ήδη από την σχολή να γυρίζει γύρω από το τι θα κάνουν όταν τελειώσουν τις σπουδές τους και μάλιστα να αρχίσουν από νωρίς να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

«Εάν μελετήσετε όλα τα start ups και τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους κολοσσούς της Αμερικής οι άνθρωποι που τις ξεκίνησαν αυτές τις ιδέες δεν τις ξεκίνησαν όταν τελείωσαν αλλά στη διάρκεια των σπουδών τους. Εκεί είχαν τους κατάλληλους καθηγητές που τους υποστήριξαν, είχαν την κουλτούρα που τους έβαλε σε αυτόν τον τρόπο σκέψης, βρέθηκαν κοντά στους ανθρώπους που μπορούσαν να τους λύσουν τα προβλήματα και τους έδωσαν την ώθηση.

Αυτό πρέπει να γίνει πάρα πολύ νωρίς. Από το πρώτο εξάμηνο που μπαίνουν σε έναν πανεπιστημιακό χώρο, οι νέοι, θα πρέπει κάποιος να τους βάζει το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα στα πανεπιστήμια μας», υπογραμμίζει ο κ. Συρμακέσης.

Η πεποίθηση του Αντιπροέδρου του ΤΕΙ και των συνεργατών του που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα αυτό το εκκολαπτήριο επιχειρηματικότητας, είναι ότι ένα ένας φοιτητής, από τα πρώτα κιόλας χρόνια των σπουδών του, βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον, πάρει τα σωστά ερεθίσματα, πάρει τα απαραίτητα εφόδια και στηριχθεί σωστά από τους καθηγητές του, θα μπορέσει να γίνει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας.

«Αυτό θέλουμε. Το επιχειρηματίας μην το συνδυάζουμε ότι θα βγάλει πάρα πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγάλει κανείς στην Ελλάδα πολλά λεφτά. Αυτό που θέλουμε είναι να αναπτύξει ένα υγιή επιχειρηματικό τρόπο σκέψης. Έτσι κρατάμε τους νέους στην χώρα και στοχεύουμε ακόμα και να φέρουμε νέους από άλλες χώρες εδώ.

Τα διακρατικά προγράμματα που τρέχουμε αφορούν συνεργασίες εντός των Βαλκανίων, από Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ ακόμα και την Κύπρο. Μπορούμε να φέρουμε κι εμείς καλά μυαλά εδώ. Να φτιάξουμε ένα υγιές επιχειρηματικό υπόβαθρο ώστε οι φοιτητές μας που είναι πάρα πολλοί δραστήριοι, πάρα πολλοί έξυπνοι και καλοί να μπορέσουν να κάνουν πράγματα εδώ,  στην χώρα μας», σχολιάζει ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις