Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Νέα προϊόντα από την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ - ΦΩΤΟ

Νέα προϊόντα από την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ...

Τα πρώτα ελληνικά bitters “BITTERÁNEO Mediterranean Bitters” και το νέο κόκκινο βερμούτ “VERMOOD Vermouth Rosso

Τα πρώτα ελληνικά bittersBITTERÁNEO Mediterranean Bitters” και το νέο, κόκκινο βερμούτ “VERMOOD Vermouth Rosso” παρουσίασε η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ στο Athens Bar Show 2017!

Νέα, καινοτόμα προϊόντα από 100% φυσικά εκχυλίσματα παρουσιάστηκαν από την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ για πρώτη φορά στο κοινό, στο Athens Bar Show 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και κέρδισαν τις εντυπώσεις:

BITTERÁNEO Mediterranean Bitters (Τεντούρα, Μαστίχα, Θυμάρι, Περγαμόντο)

Παράγονται αποκλειστικά από μεσογειακά συστατικά. Άριστης ποιότητας 100% φυσικά πικρά εκχυλίσματα σε υψηλή συγκέντρωση, για μεγάλη απόδοση και έντονο άρωμα και γεύση. Η αρτεμισία και η γεντιανή ρίζα ισορροπούν την πικρή γεύση και ελάχιστο ελληνικό μέλι δίνει το χρυσό άγγιγμα!

 

Mία καινοτομία από την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ σε συνεργασία με τους πλέον κατάλληλους bartenders που γνωρίζουν τα μυστικά των συστατικών του κάθε BITTERÁNEO Mediterranean Bitters και τα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο: Φώτης Τρίτσης (Τεντούρα), Αναστάσης Βιζυηνός (Μαστίχα), Μιχάλης Μποτωνάκης (Θυμάρι) και Κωνσταντίνος Φοβάκης (Περγαμόντο).

ΤΕΝΤΟΥΡΑ

Έχει ως βάση την Τεντούρα Κάστρο, το παραδοσιακό ηδύποτο Πατρών που παράγεται από 100% φυσικά εκχυλίσματα κανέλλας, γαρύφαλλου, φρούτων και μπαχαρικών.

 

ΜΑΣΤΙΧΑ

Κάθε σταγόνα και ένα πολύτιμο δάκρυ της μοναδικής μαστίχας Χίου, με διακριτική επίγευση δροσερού μαστιχόνερου και ξύλου μαστιχόδενδρου.

 

ΘΥΜΑΡΙ

Τα φύλλα και άνθη θυμαριού συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι στην Κρήτη και τη Χίο, εκχυλίζονται σε αλκοόλ και απελευθερώνουν έντονα αρώματα που αποπνέουν Αιγαίο.

 

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

Αρωματικά, φρουτώδη, πικρά εκχυλίσματα από φλούδες περγαμόντων Αχαΐας που αποφλοιώνονται χειροποίητα και χρησιμοποιούνται άμεσα.

Γνωστά στο παρελθόν ως θεραπευτικά, φαρμακευτικά προϊόντα, τα bitters σήμερα χρησιμοποιούνται κατ’ εξοχήν για τον αρωματισμό κοκτέιλ. Το BITTERÁNEO Mediterranean Bitters είναι προϊόν αξιοποίησης αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας και παράγεται χειροποίητα, σε μικρές παρτίδες, προκειμένου να διατηρήσει την αυθεντικότητα και τα premium χαρακτηριστικά του. Είναι ιδανικό για τρόφιμα, ποτά και κοκτέιλ!

 

 

VERMOOD Vermouth Rosso

Το ημίγλυκο κόκκινο βερμούτ που έρχεται να συμπληρώσει το δίδυμο JUNIQUE Juniper & Wine – VERMOOD Vermouth Bianco!

Το 1939 ο παππούς Παναγιώτης Χάχαλης αρωμάτισε το βερμούτ με χιώτικα βότανα και ταξίδεψε την ποτοποιία και τη συνταγή του από τη Χίο στην Πάτρα που φημίζεται για τις ποικιλίες Μαυροδάφνης.  Σήμερα, από τη συνεργασία της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ με τον εξειδικευμένο bartender Αργύρη Οικονομάκο, προκύπτει το VERMOOD, όπου η παλιά συνταγή τελειοποιείται και αποκτά μοντέρνα διάθεση. Η γλύκανση είναι φυσική, προερχόμενη από εκλεκτό ημίγλυκο οίνο (Ροδίτης & Μαυροδάφνη) που αρωματίζεται με αρτεμισία, γεντιανή ρίζα, μπαχάρι, περγαμόντο, σαφράν (Κρόκος) και εκχυλίσματα των μπαχαρικών της Τεντούρας.

Καινοτόμο προϊόν από 100% φυσικά εκχυλίσματα. Χωρίς προσθήκη χρωστικών ουσιών και ζάχαρης, περιέχει ελληνικό μέλι που ενισχύει την ιδιαίτερη γεύση του. Προτείνεται δροσερό (12-13ºC) σαν απεριτίφ, σκέτο, με πάγο, ή στα πιο μοναδικά κοκτέιλ!

Τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ, ήδη γνωστά και αγαπητά στο κοινό, κέρδισαν τις εντυπώσεις σε αυτή τη μοναδική ετήσια εκδήλωση, αφιερωμένη στους bartenders και τους επαγγελματίες του χώρου των ποτών. Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν σκέτα, αλλά και σε γευστικότατα cocktails που δημιούργησαν οι έμπειροι bartenders: Tommaso Cicala, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Τάκης Μούσσας, Λευτέρης Μπρούπης, Χρήστος Χασιώτης και Νάντια Μπουγιουκλή.

Τα πρωτότυπα αυτά προϊόντα ενισχύουν την προσπάθεια της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ - ΧΑΧΑΛΗΣ να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην επιστημονική έρευνα και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων από εκχύλιση και απόσταξη με πηγή έμπνευσης βότανα και φρούτα της ελληνικής γης και της Μεσογείου γενικότερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life