Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

«Τα κέρατά μου στη γλάστρα» από το Χρήστο Καλπουζάνη

«Τα κέρατά μου στη γλάστρα» από το Χρήστ...

Mια παράσταση καραγκιόζη μόνο για ενήλικες με ζωντανή μουσική!

Όταν το Θέατρο Σκιών συναντά μουσικές, τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και μελωδίες που γέννησε αυτός ο τόπος, τότε προκύπτει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά με πρωταγωνιστές το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη και το μουσικό σχήμα «Της γης ανάσα».

Εκεί, θα ζωντανέψει στον μπερντέ μια ιδιαίτερη παράσταση μόνο για ενήλικες, με τον τίτλο «Τα κέρατά μου στη γλάστρα», όπου, όπως προδίδει ο τίτλος προκύπτουν περίπλοκες καταστάσεις μέσα από τις απιστίες που διαπράττουν οι ήρωες του θεάτρου σκιών…

Το βράδυ της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, γύρω στις 10.30 το βράδυ, η κεντρική σκηνή του Royal μεταμορφώνεται σ’ έναν τεράστιο μπερντέ, όπου ξεδιπλώνεται μία ακόμα ιστορία καραγκιόζη αυτή τη φορά με ζωντανή μουσική και μόνο για ενήλικες.

Ένα θέαμα ιδιαίτερο με την υπογραφή των:

Χρήστου Καλπουζάνη (θέατρο σκιών)

Γιάννη Μπαλαφούτη (Κλαρίνο-Νέι-Καβάλ-Φωνή)

Λύσσανδρου Παναγόπουλου (Λαούτο-Κιθάρα-Φωνή)

Γιώργου Μπαράκου (Παραδοσιακά Κρουστά)

 

Ιnfo:

“Τα κέρατά μου στη γλάστρα”

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Ωρα έναρξης: 22.30

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ με 1 ποτό

Royal Theater, Ακτή Δυμαίων 53, παλαιό Πτοχωκομείο, Πάτρα

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 310120

Μουσικό σχήμα “Της Γης Ανάσα”

 

Από την αναπνοή της Ελληνικής Γης γεννήθηκαν τούτες οι μουσικές, τα τραγούδια, οι χοροί. Μουσικές που μας παρεδόθησαν, τραγούδια του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, στον οποίο κάποια στιγμή εναποτέθηκε όλο το βάρος ενός μακραίωνου πολιτισμικού φορτίου από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο.

 

“Της Γης Ανάσα”:

ένα μουσικό σχήμα που ερμηνεύει με αγάπη και μεράκι παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, προσπαθώντας να αποδώσει το ήθος και το χρώμα της κάθε μιας από αυτές.

 

Αποτελείται από έναν πυρήνα τριών μουσικών:

Γιάννης Μπαλαφούτης: κλαρίνο, Νεΐ, καβάλ,φωνή

Λύσανδρος Παναγόπουλος: Λαούτο, κιθάρα, φωνή

Γιώργος Μπαράκος: Παραδοσιακά κρουστά

 

οι οποίοι, μαζί με όλους τους μουσικούς που αγαπούν να παίζουν την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, συμπράττουν για να μοιραστούν με τον κόσμο τη συγκίνηση και την πάγκοινη χαρά της συνεύρεσης, μέσα από τους ήχους της παράδοσής μας που μας κρατάει ενωμένους στον κυκλικό χορό.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗΣ-επαγγελματίας καραγκιοζοπαίκτης

 

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 24 Ιουνίου 1986. Οι παραστάσεις του Ευγένιου Σπαθάρη του έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα για να ασχοληθεί με το Θέατρο Σκιών. Έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον αείμνηστο Ανέστη Βακάλογλου ή Ορέστη, ο οποίος του γνώρισε την τεχνική της ερμηνείας, αλλά και της κατασκευής φιγούρων και σκηνικών. Επίσης «έκλεψε» μυστικά από τον Γιάνναρο και Κώστα Μακρή. Έδινε παραστάσεις στη γειτονιά του και συμμετείχε στις παραστάσεις του Δημοτικού του Σχολείου. Δίνει παραστάσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

 

Από το 2008 ξεκίνησε μια προσπάθεια στο θερινό θεατράκι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών, δίνοντας παραστάσεις όλο το καλοκαίρι, με μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην πορεία του έχουν παίξει οι καραγκιοζοπαίχτες Φώτης και Χρήστος Πλέσσας.

 

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΑΠ στην Πάτρα το 1998, 1999, 2000, το 2002 στο «1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών», το 2004 στους «2ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών» και το 2006 στους «3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών»., όπου απέσπασε το Βραβείο Κίνησης Φιγούρας.

 

Το 2008 συμμετείχε στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών όπου απέσπασε με την παράσταση «Ο τρομερός ξιφομάχος και ο Καπετάν Κίσσας» το βραβείο καλύτερης παράστασης.

 

Το 2009 συμμετείχε στο χειμερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΤΕLE TIME με 2 εκπομπές για τον καραγκιόζη.

Το 2010 καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι στην Τριών Ναυάρχων σε συνεργασία με τον καφενέ Βάκρος δημιουργούν στιγμές γέλιου με τις παραστάσεις του θεάτρου σκιών.

Το 2012 συμμετέιχε στην θεατρική διαδραστική παράσταση του Παύλου Σκούρα «ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ».

Δημιούργησε τον καλλιτεχνικό σύλλογο «ΣΚΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ» με έδρα την ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ 60 με σκοπό την διάσωση του ξυπόλητου ηρωά μας.

Το 2013 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Παύλου Σκούρα «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ».

Το 2014 συμμετείχε στην θεατρική παρασταση του παύλου Σκούρα «ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ»

Tο 2015 συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ για το Bulling στα σχολεια σε συνεργασία με το 26 Δημοτικό σχολειό Πατρών για την μαθητική ολυμπιάδα.

Παρουσιάζονται παραστάσεις του στην Αμερική και τον Καναδά από συνδρομητικό κανάλι για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Συμμετείχε στην παράσταση «ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ” Του Τάκη Τσανάκα και Αρη Μηλιωνη που παρουσιάστηκε στο θέατρο Απόλλων.

Το 2016 έκανε την εικονογράφηση στην επανέκδοση του παραμυθιού Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ του Παύλου Σκούρα.

 

Τον Αύγουστο του 2017 μεταφέρει την έδρα του συλλόγου “Σκια και Τέχνες σε νέο χώρο στα Ψηλά Αλώνια (Αθ. Διάκου 29) και επαναλειτουργούν τα εργαστήρια Θεάτρου Σκιων, που λόγω Οικονομικών δυσκολιών ειχαν διακοπεί το 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life