Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΙ- ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ 1, 2, 3/12 ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΙ- ΣΟΦΙΑ ΛΟΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Μια ξεχωριστή μέρα» στη Γούναρη

Οσοι από μας έχουμε λατρέψει την ονομαστή πολυβραβευμένη ταινία «Una Giornata Particolare- Μια ξεχωριστή μέρα» με το εμβληματικό, μυθικό ντουέτο του ιταλικού σινεμά Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Σοφία Λόρεν σε «κόντρα» ρόλους από εκείνους που τους καθιέρωσαν, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομότιτλη θεατρική παράσταση με τους Σταύρο Ζαλμά και Δήμητρα Ματσούκα το τριήμερο 1-3/12 στο Πάνθεον της Γούναρη.

 

 

Οι δυο γοητευτικοί ηθοποιοί δοκιμάζονται στους συγκινητικούς αυτούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες, σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία Ασπας Καλλιάνη. Η ταινία του 1977, με την υπογραφή του διάσημου σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα ήταν ασπρόμαυρη, γυρισμένη σε εργατικές κατοικίες, που είχαν αδειάσει την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στα χρόνια του φασισμού. Μια δημιουργία απίστευτα ουμανιστική, γεμάτη τρυφερότητα για τα ίδια τα ανθρώπινα στερεότυπα και τα ενδόμυχα ιδεολογικά «γιατί», γεμάτη κοντινά πλάνα σε πρόσωπα –καθρέφτες ψυχισμού.

Μια νοικοκυρά με έξι παιδιά, ταγμένη στο απολυταρχικό πολιτικό καθεστώς και τα κοινωνικά πρέπει της εποχής της, σμίγει τυχαία με έναν αντισυμβατικό ομοφυλόφιλο παραγωγό ραδιοφώνου, που θα οδηγηθεί το ίδιο βράδυ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η συνάντησή τους είναι μια σύγκρουση δυο ολότελα διαφορετικών κοσμοθεωριών και αντιλήψεων. Εκείνη επανεξετάζει το γάμο της, τη γυναικεία της υπόσταση, τις απόψεις της για τη διαφορετικότητα και τον ίδιο τον κόσμο κι εκείνος βρίσκει αγάπη κι ευαισθησία σε ένα κοινωνικό μοντέλο που έμαθε να μισεί. Οι ώρες που θα περάσουν μαζί θα αποκαλύψουν δυο μοναχικές καρδιές πλημμυρισμένες από πίκρα, απογοήτευση, αλλά και ανάγκη για ελπίδα και ζεστασιά. Η Σοφία Λόρεν, τότε στα 43 της χρόνια, είχε μακιγιαριστεί ειδικά για να θυμίζει καθημερινή γυναίκα της φτωχογειτονιάς και μαζί με το Μαστρογιάνι χάρισαν τελικά δυο από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες της καριέρας τους.

 

 

*Η ταινία για την «Αντονιέτα» και τον «Γκαμπριέλε» είχε αποκομίσει 13 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων βραβείο Σεζάρ, ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα, καθώς και δυο υποψηφιότητες για Οσκαρ.  Η παράσταση με το ζευγάρι Ζαλμά – Ματσούκα θα παιχθεί στο Πάνθεον: Παρασκευή 1/12 Βραδινή στις 21.30, Σάββατο 02/12 απογευματινή στις 18.30 και βραδινή στις 21.30, Κυριακή 03/12 Βραδινή στις 20.00. Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 12 ευρώ στο ταμείο του Πάνθεον 2610-325.778 και στο viva.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View