Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ο Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Φώτη Καφάτος- Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πέθανε ο Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστ...

Την Τρίτη η κηδεία του

21:30 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του παγκοσμίως καταξιωμένου επιστήμονα στο πεδίο της Μοριακής Βιολογίας, Φώτη Καφάτου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του.

 

.......

Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής, Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, Φώτης Καφάτος. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης.

Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου Κρήτης την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών επισημαίνονται τα εξής:

"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Καθηγητή Φώτη Καφάτου, Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου μας. Ο εκλιπών, πρωτοπόρος επιστήμονας, που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της Μοριακής - Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής στη χώρα μας, είχε αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Ιδρύματός μας τον Μάιο του 2005, μετά από κοινή πρόταση των Τμημάτων Βιολογίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Χημείας.

Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή καριέρα σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας, όπου διετέλεσε Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης. Υπήρξε ο θεμελιωτής ερευνητικών προγραμμάτων και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στην καταπολέμηση ασθενειών, ενώ τα επιτεύγματα και η προσωπικότητά του έχουν αναγνωριστεί και τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις, μετάλλια και τίτλους, μεταξύ των οποίων και το αξίωμα του μέλους σε εννέα Ακαδημίες ανά τον κόσμο.

Πέρα όμως, από την ερευνητική του δραστηριότητα, υπήρξε ένας κορυφαίος δάσκαλος για πολλές γενιές νέων Βιοεπιστημόνων, και ένας ενεργός πολίτης, με βαθιά κοινωνική συνείδηση.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου Κρήτης την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017. Προς την οικογένειά του, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους συνεργάτες του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Ιδρύματός μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις