Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σπ. Στεργίου: Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να παλέψουμε τον εχθρό της εστίασης

Σπ. Στεργίου: Πρέπει να μείνουμε ενωμένο...

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού "Ολοι μαζί για την εστίαση"

Tη δική του άποψη για τα όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες στη διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής της Πάτρας κι οδήγησαν στις εντάσεις του τελευταίου διαστήματος καταθέτει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού "Όλοι μαζί για την εστίαση" Σπύργος Στεργίου. Στην ανακοίνωση κάνει αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ τον περασμένο Γενάρη και γιατί προέκυψε η ένταση με τον πρόεδρο του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οφείλουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε στους συναδέλφους τα πράγματα από την αρχή. Το Δεκέμβρη του 2014 στο νέο Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ μπήκαμε κάποιοι επιχειρηματίες επιφανείς και συμπαθείς στους συναδέλφους. Με ρομαντική διάθεση και ανιδιοτέλεια και αποφασισμένοι να εξαργυρώσουμε ένα μέρος από τις υπεραξίες των ονομάτων μας για το κοινό καλό όλων μας, διότι διακρίναμε πως η εστίαση έχει μπει στα χειρότερα χρόνια της, με εξανέμιση της κερδοφορίας, μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο αύριο για τις 3500 οικογένειες του κλάδου και τους σχεδόν 30.000 εργαζομένους. Τον πρώτο ενάμιση χρόνο άρχισε μια προσπάθεια που «άνοιξε τα φώτα» και τις «πόρτες» του συλλόγου και φάνηκε πως κάτι πάει να γίνει.

Μετά δυστυχώς άλλαξαν όλα. Έπαψαν πλέον να παίρνονται αποφάσεις με ψηφοφορία στο Δ.Σ. και οι αποφάσεις παίρνονταν μόνο από τον πρόεδρο με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Επίσης έπαψαν να απασχολούν το Σύλλογο τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου και η κύρια ενασχόληση ήταν η Westia. Αυτά εγώ προσωπικά δε τα ανέχτηκα και παραιτήθηκα το Γενάρη. Μετά από εμένα παραιτήθηκε και άλλο μέλος του Δ.Σ.. Εγώ γύρισα στη δουλειά μου και δεν ήθελα να ξανασχοληθώ. Επέστρεψα μόνο και μόνο από τις προτροπές εκατοντάδων συναδέλφων και από φιλότιμο, διότι ένας ολόκληρος κλάδος χιλιάδων επιχειρηματιών αισθανόταν πως δεν έχει εκπροσώπηση.

Φτάσαμε στη Γ.Σ. του Ιουνίου όπου αιφνίδια εξαγγέλθηκαν εκλογές μετά από 7 ημέρες. Οι εκλογές ακυρώθηκαν με τα γνωστά που έγιναν και φτάσαμε στη Γ.Σ. της 13/11 όπου πήγαμε 80 επιχειρηματίες, οι επιφανέστεροι της πόλης, όπου ενημερωθήκαμε πως δεν είμαστε μέλη του Συλλόγου , πως δεν είμασταν ποτέ και πως δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου. Μας είπαν ότι δημιουργήθηκε ένα νέο μητρώο μελών(107) και το υπάρχον ηλεκτρονικό με τα 1800!!! μέλη δεν υφίσταται διότι δεν έχει ενημερωθεί τα τελευταία χρόνια το χειρόγραφο. Αυτό την εποχή της τεχνολογίας όπου όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις παντού, γίνονται με ηλεκτρονικά μητρώα. Εδώ βέβαια  κάποιος έχει «ευθύνη» αν δεν είχε ενημερωθεί το κλασσικό βιβλίο. Επίσης αγνοήθηκαν σκόπιμα οι αιτήσεις όλων των παλαιών μελών που υπάρχουν, πλέον των 700 στα γραφεία του Συλλόγου και με τις οποίες μπορούσε να ενημερωθεί  το βιβλίο. Το αφήγημα ήταν πως εφόσον δεν είχαμε ενημερώσει το βιβλίο δεν υπάρχετε, δεν υπήρξατε ποτέ, ενώ σημειωτέον πολλοί από τους παρισταμένους στη Γ.Σ. είχαν διατελέσει και μέλη προηγούμενων διοικήσεων. Επίσης ότι έπρεπε όλοι να έχουμε ξαναεγγραφεί από την αρχή. Γράφτηκαν 107, πολλοί συνάδελφοι δε δέχτηκαν καν να μπουν στο τρυπάκι, διότι ήταν μέλη του Συλλόγου έτσι και αλλιώς, πολλοί πέρασαν να κάνουν αιτήσεις και βρήκαν επανειλημμένα τα γραφεία κλειστά, πλέον των 3 εβδομάδων, σκοπίμως λέω εγώ και επίσης το σημαντικότερο που περιγράφει το καταστατικό είναι , πως δεν μπορεί κανένα μέλος να διαγραφεί παρά μόνο από τη Γ.Σ. αφού πρώτα τον έχουν καλέσει και του έχουν εκθέσει τους λόγους. Αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!!!

Τέλος πάντων , πέρα από τα κουραστικά νομικίστικα η ουσία των πραγμάτων είναι μία. Η εστίαση των 1800 μελών συρρικνώθηκε «τεχνητά» σε 107, διότι το έργο της απερχόμενης διοίκησης δεν έχει τη δύναμη να κατατεθεί και να παρατεθεί, στην κρίση των συναδέλφων.  Και φανταστείτε ότι το «επίτευγμα» του μεγάλου μητρώου των 1800 μελών υπήρξε πολυδιαφημιζόμενο έργο της διοίκησης. Είναι να γελάνε και οι πέτρες.

Τι γίνεται τώρα; Κατά τη γνώμη μου, την πείρα μου και την αγάπη που τρέφω προς το χώρο και όλους τους συναδέλφους, το ξέρουν όλοι άλλωστε γιατί ποτέ δε μου ζητήθηκε από κάποιον βοήθεια ή συμπαράσταση και δεν την  είχε, πρέπει να βρεθεί λύση. Ο εχθρός της εστίασης δεν είναι μέσα στη Γ.Σ. ή στα μαγαζιά μας, είναι απέξω. Δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου, «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ» μέρα με τη μέρα και προμηνύεται δυστυχές αύριο για πολλές οικογένειες. Πρέπει να μείνουμε μαζί, να αναδείξουμε ένα ένα τα προβλήματα και σιγά σιγά μονιασμένοι να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες για να τη «βγάλουμε».

Δημόσια δηλώνω πως ελπίζω να προλάβουμε , να πρυτανεύσει η λογική και η σοφία και να βάλουμε όλοι ένα χαμόγελο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ πολύ

Για το συνδυασμό του ΣΚΕΑΝΑ

«Όλοι μαζί για την εστίαση»

Σπύρος Στεργίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά