Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Τοπικές επιχειρήσεις και ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ ερευνούν και καινοτομούν

Τοπικές επιχειρήσεις και ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ ερευν...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του FORUM Ανάπτυξης/ MoneyShow Πάτρας.

H «Έρευνα και η καινοτομία που αναπτύσσεται στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις» αποτέλεσε το αντικείμενο συνεδριακής εκδήλωσης που οργάνωσε το  Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας/Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), στο πλαίσιο του FORUM Ανάπτυξης/ MoneyShow Πάτρας.

Ο Βασίλειος Μπουργανός, Διευθυντής ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ έκανε αναφέρθηκε  στη δραστηριότητα και τους στόχους του Ινστιτούτου, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Νίκος Θωμόπουλος Προϊστάμενος
Μονάδα Β1: Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 1,3,4 του Ε.Π. 2014-2020, μίλησε για τις προτεραιότητες της ΠΔΕ, τις προκηρύξεις που αναμένονται και τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ακολούθως, εκπρόσωποι γνωστών τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν τα ερευνητικά πεδία στα οποία έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους σε συνεργασία με το  ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.

Ο Κλεομένης Μπάρλος, Founder and President CBL Patras αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγει με στόχο την ανάπτυξη νέων ινσουλινοειδών και συγκεκριμένα  γενόσημες ινσουλίνες και νέες με πιο βελτιωμένες δράσεις.

Ο Άρης Μπασαγιάννης, Senior R&D Engineer helbio., αναφέρθηκε στις τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου και  τις εφαρμογές του. Σε συνεργασία με το ΙΕΧΜΗ η helbio επιδιώκει να αναπτύξει αναπτυχθεί κελί  καυσίμου, το οποίο σημερα εισάγεται, ώστε να αποκτηθεί  ολοκληρωμένη τεχνογνωσία για το όλο σύστημα.

Ο Αριστοτέλης Παναγιωτόπουλος, R & D Manager   tipografio.gr σε συνεργασία με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ αναζητά τη  λύση για να αντιμετωπιστεί  η πειρατεία που παρατηρείται  στη φαρμακοβιομηχανία. Το ερευνητικό πρόγραμμα  που υλοποιούν αφορά την  έξυπνη συσκευασία φαρμάκου, με τη χρήση μελανιών γραφενίου στις αυθεντικές   συσκευασίες φαρμάκων.

Τέλος, ο Αναστάσιος Πολύχρονος, Αντιπρόεδρος Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου Α.Β.Ε.Ε ανακοινώσε ότι η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου σε συνεργασία με το  ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ αξιοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα  για  να δημιουργήσουν  ύφασμα για προστατευτική ενδυμασία που θα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία  στολών, γιλέκων, εσωρούχων, γαντιών τα οποία θα χρησιμοποιούνται από προσωπικό υψηλού κινδύνου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr