Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχηματίστηκε το «μάτι» του κυκλώνα «Ζήνωνα» - Βρίσκεται πάνω από το Βόρειο Ιόνιο - Πως θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σχηματίστηκε το «μάτι» του κυκλώνα «Ζήνω...

Πού θα βρέξει απόψε

Ευδιάκριτο είναι πλέον από τον δορυφόρο το «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά του  «Ζήνων», όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, ο Ζήνων θα κινηθεί στα ανοικτά του Ιονίου την Παρασκευή, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά.

Το Σάββατο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, νεότερα για την πορεία του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση, όπως αναφέρει το meteo.gr.

 

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση.

Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαΐα και η Μεσσηνία.

Πηγή χαρτών: Poseidon

Το βαρομετρικό χαμηλό "Ζήνων" που έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό "μάτι" στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του, δημιουργήθηκε αργά χθες βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο. Σήμερα θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο περιμένουμε να κινηθεί προς τη ΝΔ Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Βαρομετρικά χαμηλά αυτού του είδους παρατηρούμε 1 ή 2 φορές τον χρόνο, με τον τελευταίο στη χώρα μας πέρυσι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ίδια περιοχή.

Δορυφορική εικόνα πριν λίγο. Βλέπετε τις ισχυρές καταιγίδες που μαίνονται στο Αιγαίο, καθώς και το μάτι του Ζήνωνα στο Βόρειο Ιόνιο!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νοτιά Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του ιονίου, τη δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το απόγευμα των φαινομένων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις