Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το Σχολείο του Μέλλοντος είναι εδώ και είναι στην Πάτρα! Γνωρίστε το «STEM + ARTS»

Το Σχολείο του Μέλλοντος είναι εδώ και ε...

Μιλά στο thebest.gr η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Κουτσαντώνη", Κωνσταντίνα Κουτσαντώνη

O Όμιλος Κουτσαντώνη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Εκπαίδευσης, προχώρησε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, με την ίδρυση του Εκπαιδευτικού Κέντρου STEM+ARTS, ώστε να προσφέρει στους μαθητές του όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία τους είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Το STEM+ARTS είναι ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο τις εξειδικευμένες ανάγκες του κάθε μαθητή. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αιχμής και την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών, μεταμορφώνει τον παθητικό μαθητή σε δημιουργό και υπεύθυνο της δικής του γνώσης!

Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, συλλέγουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες, τις αξιολογούν και τις επεξεργάζονται ακολουθώντας το πνεύμα της συνεργατικής μάθησης με στόχο τη βιωματική γνώση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Για το πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Κέντρο STEM+ARTS, μας μίλησε η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Κουτσαντώνη" Κωνσταντίνα Κουτσαντώνη:

Γιατί ο «Όμιλος Κουτσαντώνη» αποφάσισε να ιδρύσει το εκπαιδευτικό κέντρο STEM+ARTS;

Ο «Όμιλος Κουτσαντώνη» δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 1965. Υπό την εποπτεία του λειτουργούν εννέα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Πάτρα, το Βρετανικό Ιδιωτικό Σχολείο ByronCollege στην Αθήνα, το Κέντρο Πληροφορικής και Εκπαίδευσης Interaccess στην Πάτρα καθώς και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Synergy.

Από το 1965 μέχρι σήμερα, ο «Όμιλος Κουτσαντώνη» επενδύει στην γνώση και επεκτείνει, συνεχώς, τις δραστηριότητες του με σκοπό να προσφέρει στους μαθητές του όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία τους είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην πολιτική της εκπαίδευσης διαπιστώσαμε την ανάγκη δημιουργίας του «STEM+ARTS» καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στους μαθητές ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον εκπαιδευτικό τομέα.

Ποια είναι η φιλοσοφία του «STEM + ARTS» και σε ποιους απευθύνεται;

Με το «STEM + ARTS» εισάγουμε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είναι καινοτόμα και πρωτοποριακά για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά έχουν καθιερωθεί σε άλλες προηγμένες χώρες (π.χ. Η.Π.Α.Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία). Ο σκοπός των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων είναι διττός, αφενός να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών και αφετέρου να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «STEM + ARTS» απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 6-14 ετών.

Η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Κουτσαντώνη" Κωνσταντίνα Κουτσαντώνη

Η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου &...

Η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "Κουτσαντώνη" Κωνσταντίνα Κουτσαντώνη

Ποια προγράμματα υλοποιούνται στο STEM + ARTS;

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:

  • STEM(Science, Technology, Engineering and Mathematics)
  • πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής (Robotics)
  • συναισθηματικής νοημοσύνης (Emotional Intelligence)
  • ψηφιακής σχεδίασης(Digital Art)

Στα εργαστήρια πειραμάτων του STEM τι μαθαίνουν τα παιδιά και με ποιο τρόπο;

Το STEM εστιάζει στην κριτική σκέψη και παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από την παραδοσιακή δασκαλοκεντρική διδασκαλία στη διδασκαλίαεκείνη όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, η επίλυση ενός προβλήματος, ενώ παράλληλα απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης.

Η εκπαιδευτική ρομποτική σε ποιους απευθύνεται;

Το πρόγραμμα ρομποτικής με LEGO®WeDoαπευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, ενώ προσφέρεται και η ρομποτική με LEGO®Mindstorms®EV3 για μαθητές ηλικίας 10-12 και 12-14 ετών. Μέσα από τα προγράμματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά απελευθερώνουν τη δημιουργική τους δύναμη, αναπτύσσουν δεξιότητες λογικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, ενώ συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους  άλλους μαθητές.

Ποιος είναι ο κύριος στόχος του προγράμματος της συναισθηματικής νοημοσύνης;

Μέσα από το πρόγραμμα της συναισθηματικής νοημοσύνης τα παιδιά θα καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως η συναισθηματική επίγνωση, η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός, η αυτογνωσία, η αποφασιστικότητα, η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος. Ηανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνηςείναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός υγιούς χαρακτήρα έτσι ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν σε έναν ώριμο ενήλικα με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Η ψηφιακή σχεδίαση είναι κάτι το πρωτοποριακό. Τι θα μάθουν τα παιδιά από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι πλέον αρκετά εξοικειωμένοι με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία και θα μυηθούν στην ψηφιακή σχεδίαση (digitaldesign), στην ψηφιακή ζωγραφική (digitalart), στα κινούμενα σχέδια (animation), στον προγραμματισμό (scratchcoding) αλλά και στη σύνθεση μουσικών και ηχητικών δομών. Μέσα από απλές και πρακτικές ασκήσεις οι μαθητές θα δημιουργήσουν τα δικά τους ατομικά και ομαδικά «έργα ψηφιακής τέχνης».

Γιατί ένας γονιός να επιλέξει το «STEM + ARTS»;

Στο «STEM + ARTS» παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 6-14 ετών. Στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις μας oι μαθητές θα βρουν έναν ζεστό και ευχάριστο χώρο, ο οποίος διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια για όλα τα προγράμματα. Επιπλέον, έμπειροι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας θα καθοδηγήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες σε ένα ευνοικό για αυτά περιβάλλον μάθησης. Οι μαθητές δεν είναι απλοί ακροατές, αλλά μέσα από διαδραστικές εφαρμογές συμμετέχουν ενεργά στην ανακάλυψη και κατάκτηση της γνώσης.

Πληροφορίες

STEM + ARTS EducationΓούναρη 35 - Α 'οροφος, Τηλ. 2610 224 565

https://www.facebook.com/stemartsgr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά