Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη για Πολυτεχνείο: Ο παλλαϊκός αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία αποτελεί το ύψιστο καθήκον μιας κοινωνίας

ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη για Πολυτεχνείο: Ο πα...

Η παράταξη αποτίει φόρο τιμής στα θύματα, τους βασανισμένους και τους εξορισμένους

Με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973, η δημοτική παράταξη ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Οι φοιτητικές εξεγέρσεις, στο Πολυτεχνείο, στην Νομική, αλλά και εδώ στην Πάτρα, στο Παράρτημα του Παν/μίου στην οδό Κορίνθου, κατέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι οι τυραννίες μπορεί ενίοτε να εγκαθιδρύονται αλλά δεν γίνονται ποτέ ανεκτές στη συνείδηση των κοινωνιών. Ο παλλαϊκός αγώνας για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτέλεσε, και αποτελεί ακόμα και σήμερα, το ύψιστο καθήκον μιας κοινωνίας που προσπαθεί να αναμετρηθεί με το μέλλον της.

Στα θύματα, τους βασανισμένους και τους εξορισμένους για τις ιδέες τους και τους αγώνες τους, αποτίνουμε φόρο τιμής και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στο δρόμο που χάραξαν. Γιατί ελευθερία χωρίς δημοκρατία και δημοκρατία χωρίς ελευθερία δεν μπορούν να υπάρξουν. Όπου δε, επιχειρήθηκε το ένα χωρίς το άλλο δεν οδήγησε στην κοινωνική δικαιοσύνη αλλά στην ανισότητα και στον αυταρχισμό.

Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη καλεί το λαό της Πάτρας να δώσει με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης το μήνυμα ότι οι αγώνες συνεχίζονται, παρά τις όποιες προσπάθειες το Πολυτεχνείο να μετατραπεί είτε σε μια φιέστα είτε σε μια προσπάθεια διαχωρισμού του λαού μας σε «επαναστάτες» και «αντεπαναστάτες».

Δεν χαρίζουμε τίποτε και σε κανέναν. Όπως και οι αγωνιστές δεν χαρίζουν τον αγώνα τους σε κανέναν παρά μόνο στο λαό μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις