Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Ολοκληρώθηκαν  οι δράσεις γ...

Πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο,  η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας οργανώθηκε από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Από 7 έως και  16 Νοεμβρίου  2017 υλοποιήθηκε πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο  για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.

Στελέχη του ΙΟΑΣ  και Αξιωματικοί  της ΕΛ.Α.Σ ενημέρωσαν τους νέους  για τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων, καθώς αποτελούν  πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 έως 29 ετών, δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 4 και τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 35-44.

Συνολικά τις δράσεις σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο παρακολούθησαν

2.300 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου) από γενικά, επαγγελματικά και εσπερινά σχολεία των περιοχών

541 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ και Δ Δημοτικού)

160 εκπαιδευτικοί

100 αστυνομικοί υπάλληλοι

Μαθητές και φοιτητές είχαν   βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της τήρησης  των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Με κεντρικό μήνυμα «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες», η φετινή διοργάνωση έδωσε προτεραιότητα στην υπεύθυνη και ασφαλή  οδήγηση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις