Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε δίκη για υποκίνηση βίας κατά των ομοφυλόφιλων παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος

Σε δίκη για υποκίνηση βίας κατά των ομοφ...

Κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος

Σε δίκη για υποκίνηση βίας κατά των ομοφυλόφιλων παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας το ποίμνιό του να τους επιτεθεί: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

Αφορμή είχε σταθεί η κατάθεση του σχεδίου νόμου που εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί  τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Η μήνυση έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου του επόμενου έτους στο Αίγιο.

Στο παρελθόν ο μητροπολίτης έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και με άλλες δηλώσεις του.

Τον Απρίλιο του 2016, μιλώντας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, ο μητροπολίτης είχε παρακαλέσει δημοσίως τον Ιησού Χριστό «να σαπίσει το χέρι» του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εάν ο τελευταίος υπέγραφε διάταγμα για την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών με μάθημα Θρησκειολογίας στα σχολεία.

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας», είχε πει στους συγκεντρωμένους πιστούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα αναφερόμενος σε ομάδα άθεων που μέσω Facebook πρότειναν γεύματα με κρέας ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, ο σεβασμιότατος μητροπολήτης είχε ευχηθεί το κρέας να μετατραπεί σε «δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι, να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή συμπληρώνει σαράντα χρόνια Μητροπολίτης ο Αμβρόσιος – Παραιτείται του χρόνου


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις