Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί τριταθλητές κόσμου στη ρομποτική διακρίθηκαν στην Κόστα Ρίκα και μιλούν στην κάμερα του thebest.gr - BINTEO - ΦΩΤΟ

Οι Πατρινοί τριταθλητές κόσμου στη ρομπο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο Οδυσσέας κατέκτησε την 3η θέση

Την τρίτη θέση παγκοσμίως και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η ομάδα SMARTBIRDS NEXT στην κατηγορία Open Elementary (Δημοτικό), με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βέρρα και τους μαθητές Λαμπροπούλου Εύα, Σουγλέρη Γεώργιο και Ρόδη Χαράλαμπο (44ο Δημοτικό Πατρών και Δημοτικό Νέου Σουλίου). Το πρωτάθλημα ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Για ένα τριήμερο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν δικαίως στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της!

Οι ελληνικές διακρίσεις συνεχίζονται με την κατηγορία Regular Junior (Γυμνάσιο), όπου οι δύο ελληνικές ομάδες κατετάγησαν στις καλύτερες 16 επί συνόλου 86 ομάδων! Συνολικά όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Η ομάδα G.R.I.D. στην κατηγορία Open Junior (Γυμνάσιο)με προπονήτρια την κα. Βουτυράκου Διαλεκτή Αθηνά και μαθητές τους Ιάσονα Σταύρο Σόμογλου και Ιωάννη Παπαδόπουλο κατάφερε να κατακτήσει την 7η θέση παγκοσμίως και να καταταγεί στις 8 ομάδες - Ολυμπιονίκες της κατηγορίας!

Τα νέα είναι καλά και για το Λύκειο, αφού οι μαθητές Βασίλης Καλαμαράς, Σταύρος Τζίκας, Πολύβιος Πλατυγένης και Άρης Αγγελόπουλος της ομάδας Minders κατάφεραν να εξασφαλίσουν την 11η θέση στην εξαιρετικά απαιτητική κατηγορία Open Senior (Λύκειο), όπου διαγωνίστηκαν περισσότερες από 80 ομάδες.

Συγκεκριμένα η θεσσαλική ομάδα BLUE DIAMOND με την προπονήτρια κα. Πολυξένη Κουτσίκου και μαθήτριες τις Ευτυχία Καλογήρου και Ελένη Τσιού (13ο Γυμνάσιο Λάρισας) κατέλαβε την 9η θέση σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία. Το επίπεδο ανταγωνισμού στην κατηγορία αυτή ήταν τέτοιο που η επιτυχία της ομάδας αποκτά μεγαλύτερη αναλογικά διάσταση από την σειρά κατάταξης που τυπικά έλαβε.

Αντίστοιχα η ομάδα Pithagoras με προπονήτρια την κα. Γιώτα Τριανταφύλλου και μαθητές τους Αναστάσιο Σύρη, Ιάσονα Θεόδωρο Αγγελόπουλο Τσούτσουρα και Λεωνίδα Γεωργίου (Λεόντειος Ν. Σμύρνης) κατετάγη 15η παγκοσμίως. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις προπονήτριες για τη συνολική εμφάνισή τους στη φετινή απαιτητική Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία WRO Football και η ομάδα bitbot3 με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο και μαθητές τους Ξενοφώντα Πλεματιά, Νίκο Γιαννόπουλο και Κωνσταντή Καργάκο (6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας & 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας), αφού απέκλεισε την περσική ομάδα, αλλά «έπεσε» στην Ταϊβάν στη φάση πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Στη σελίδα αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου φαίνεται η πορεία της ομάδας, η οποία διέπρεψε: ήρθε ισόπαλη με το  Χονγκ Κονγκ 4-4, νίκησε το Καζακστάν 5-3, θριάμβευσε με τις Φιλιππίνες 10-0 και έχασε στον όμιλο μόνο από την Αυστραλία με 4-1. Στους 32 νίκησε το Ιράν με 4-0 για να κοπεί η πορεία της από την ομάδα της Ταϊβάν που κέρδισε το τουρνουά!

Στην κατηγορία Regular Elementary (Δημοτικό), ανάμεσα σε 81 ομάδες, στην πρώτη 30άδα κατετάγησαν οι δύο ομάδες από την Αχαΐα Linkage (25η) & Robocaptains (26η) με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθητές τους Κωνσταντίνο Βαφέα, Χρήστο Λεβιθόπουλο, Ασημάκη Φωτήλα (2o Δημοτικό Πατρών, 5ο Δημοτικό Πατρών και Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Μάριο-Κανέλλο Καραγεωργόπουλο, Γιώργο Ντούβα και Μαρία-Ελένη Μπουρλέσσα (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών, 9ο Δημοτικό Πατρών, 20ό Γυμνάσιο Πατρών) αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Regular Senior (Λύκειο), μία πολύ απαιτητική πρόκληση, οι ελληνικές ομάδες Kalamata Storm με προπονητή τον κ. Ονούφριο Κωστάκη και μαθητές τους Γιώργο Δαρσακλή και Θεόδωρο Ζερβάκη (1ο ΓΕΛ Καλαμάτας) & Le Velo Robotica με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθήτριες τις Ευδοκία Καμπούρη, Όλγα Κολλιοπούλου και Ελευθερία Μπουρλέσσα (12ο ΓΕΛ Πατρών και 2ο ΓΕΛ Πατρών) τελικά κατέκτησαν την 32η και την 58η θέση αντίστοιχα, επί συνόλου 75 ομάδων.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις 11 ομάδες της εθνικής αποστολής που μας εκπροσώπησαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™. Στη φετινή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 2500 μαθητές από 65 χώρες και την παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις