Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το thebest.gr σας παρουσιάζει τον ολοκαίνουριο γραμμικό επιταχυντή που απέκτησε το ΠΓΝΠ - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Το thebest.gr σας παρουσιάζει τον ολοκαί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαθέτει εως και πρόβλεψη για προβολή χαλαρωτικών εικόνων με projector οπίσθιου φωτισμού

Το thebest.gr κατέγραψε από όλες τις γωνίες και με κάθε λεπτομέρεια τον νέο γραμμικό επιταχυντή, που απέκτησε την Τρίτη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Πρόκειται για τους καρπούς μιας προσπάθειας ετών, ώστε να εγκατασταθεί και να στελεχωθεί ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα-εργαλείο στα χέρια των ακτινολόγων-ογκολόγων του Ρίου.

Ο γραμμικός επιταχυντής λειτουργεί καθοριστικά για τις ακτινοθεραπείες, ενώ διαθέτει σύστημα image guided assistance ώστε να παρακολουθεί κάθε στάδιο θεραπείας του ασθενούς που υποβάλλεται σε ακτινοβολία για καταπολέμηση των καρκινογεννέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ THEBEST.GR

Για την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος ο καθηγητής Ακτινοθεραπείας Δημήτριος Καρδαμάκης αγωνίζεται 17 χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια είχε απευθυνθεί σε κρατικούς και δημόσιους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι καρκινοπαθείς της Περιφέρειάς μας θα έμεναν χωρίς ακτινοθεραπεία. Ωστόσο, δεν είχε βρει ανταπόκριση από κανέναν, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Τελευταία του ελπίδα το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο απευθύνθηκε μετά την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ το 2014.

Στην επιμονή, την υπομονή του, αλλά και στη συνδρομή όλων των διοικήσεων του ΠΓΝΠ εως σήμερα, οφείλεται το γεγονός ότι οι καρκινοπαθείς της Περιφέρειάς όχι μόνο δεν θα μείνουν ακάλυπτοι σε επίπεδο ακτινοθεραπειών, αλλά θα δέχονται πλέον τις υπηρεσίες ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος.

Ο γραμμικός επιταχυντής διαθέτει εως και πρόβλεψη για προβολή χαλαρωτικών εικόνων με projector οπίσθιου φωτισμού, ώστε ο ασθενής να ηρεμεί και να μην αγχώνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης-θεραπείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις