Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός "συνέτριψε" την Κίμκι

Ευρωλίγκα: Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός &...

Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 93-65 των Ρώσων

Με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει την Κίμκι στον αμυντικό... βάλτο του ΟΑΚΑ και τον Μάρκους Ντένμον να βρίσκει επιθετικό ρυθμό και στην Ευρώπη, οι «πράσινοι» αύξησαν σε 4-3 το ρεκόρ τους στην Euroleague. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν άνετα με 93-65 της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Ρώσους στη δεύτερη εφετινή τους ήττα.

Ο Μάρκους Ντένμον φόρεσε -επιτέλους- τον... μανδύα του σκόρερ και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού (24π. με 7/9 τρίποντα), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αποτέλεσε και πάλι τον συνδετικό κρίκο της άμυνας με την επίθεση «εξαφανίζοντας» στο πρώτο ημίχρονο τον Αλεξέι Σβεντ (σ.σ. μόλις 4π.), και οι «πράσινοι» των εξαιρετικών ποσοστών ευστοχίας από τα 6.75 (17/27!) έκαναν το καθήκον τους, πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές (16/11).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες και πολύτιμους Γκιλ-Χάνεϊκατ, είδε τον Σβεντ να ανεβάζει... καθυστερημένα στροφές στην επίθεση (17 πόντοι με 13 στο β' ημίχρονο) και τον έτερο σκόρερ της ομάδας, Τζέιμς Άντερσον, μακριά από τον καλό του εαυτό (9π.).

Με τον Αντετοκούνμπο στην αρχική πεντάδα, προκειμένου να «εξολοθρεύσει» -όπως και έκανε- τον Σβεντ, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ενέργεια που έψαχνε σε άμυνα και επίθεση. Ο Ελληνας φόργουορντ διακρίθηκε και στους δύο τομείς και διαμόρφωσε το 13-5 στο 5΄.

Ο Πασκουάλ «τράβηξε» στον πάγκο τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε τη... σκυτάλη του σκοραρίσματος στον Ντένμον, με τον Αμερικανό α οργιάζει από τα 6.75 (3/3 τρίποντα) και να εκτοξεύει τη διαφορά στους +14 (22-8 στο 7΄).

Παρά την προσπάθεια της Κίμκι να πλησιάσει, η ευστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75 (6/9) τον βοήθησε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +10 (26-16).

Στη δεύτερη περίοδο και με τον Ντένμον να παραμένει... συνδεδεμένος από τα 6.75, οι «πράσινοι» κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας μέχρι το 16΄, όταν οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη του Παναθηναϊκού στην άμυνα μείωσαν σε 35-26.

Ωστόσο, με την είσοδο του Αντετοκούνμπο και πάλι στο παρκέ η άμυνα «έδεσε» και το τριφύλλι κατάφερε να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +20 (46-26).

Στην τρίτη περίοδο, η Κίμκι μπορεί να ανέβασε στροφές στην επίθεση και να σημείωσε περίπου τους πόντους που είχε σε όλο πρώτο ημίχρονο, αλλά η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού δεν... συγκρατήθηκε, με τους «πράσινους» να μένουν σε απόσταση ασφαλείας (72-49 στο 30΄).

Τυπικής διαδικασίας το τέταρτο δεκάλεπτο, με το «τριφύλλι» να έχει επιβάλει το ρυθμό του και να μην αγχώνεται μέχρι το τελικό 93-65.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-26, 72-49, 93-65

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (2), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 24 (7), Γκιστ 12 (1), Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους , Γκάμπριελ 6 (2), Όγκαστ , Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 9 (1).

ΚΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 8, Σβεντ 17 (2), Βίαλτσεφ , Ζάιτσεφ , Μάρκοβιτς 2, Σοκόλοφ , Μόνια 6, Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ 9, Άντερσον 9 (1), Τζένκινς 8, Τόμας 2.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: "Διαβολοβδομάδα" για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports