Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γιάννης Πρωτούλης ήρθε στο Αίγιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε την αυταπάτη για βελτίωση της ζωής του λαού

Ο Γιάννης Πρωτούλης ήρθε στο Αίγιο: Ο ΣΥ...

Μίλησε σε εκδήλωση τη Δευτέρα 13/11

O Γιάννης Πρωτούλης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στο Αίγιο και όπως είπε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα της στην υλοποίηση των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων και στο χτύπημα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη στο Αίγιο, επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία και στην πολιτική ενώ ανέλυσε και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είπε ψέματα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα αλλά το σπουδαιότερο ψέμα ήταν ότι καλλιέργησε την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής του λαού χωρίς οργάνωση της πάλης σε ρήξη με το σύστημα της εκμετάλλευσης, χωρίς την ανατροπή του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ δέχθηκε επίθεση για την υπεύθυνη και γενναία στάση του να μην συμμετέχει στην λεγόμενη Κυβέρνηση της Αριστεράς, τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της οποίας τα ζει ο λαός σήμερα με τις ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη φοροληστεία. Ορισμένοι όπως η σημερινή ΛΑΕ που καλούσαν το ΚΚΕ σε συμμετοχή στην Κυβέρνηση, έγιναν υπουργοί, συμμετείχαν στον εξωραϊσμό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα το παίζουν ριζοσπάστες και δήθεν ανατρεπτικοί…

Η Κυβέρνηση τώρα προωθεί το νέο αφήγημα της «δίκαιης» ανάπτυξης και υπόσχεται διπλάσιο κοινωνικό μέρισμα σε όσους βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας την ίδια στιγμή που πετσοκόβει συντάξεις, κοινωνικές παροχές . Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ταξικού περιεχόμενου της ανάπτυξης είναι ο κλάδος του τουρισμού με 30 εκ. αφίξεις φέτος και υπερκέρδη για τους μεγαλοξενοδόχους την ίδια στιγμή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν την εξαθλίωση.

Ερωτήματα που χρειάζεται να βάλουν οι εργαζόμενοι για την ανάπτυξη που υπόσχεται η Κυβέρνηση είναι: Θα επανέλθουν οι ΣΣΕ, θα δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θα πάψουν να πληρώνουν για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία;

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πρωτούλης στην πρωτόγνωρη συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή μας όπως την προετοιμασία για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο. Ανέδειξε τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που εμπλέκει ακόμα πιο βαθειά την χώρα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους και το λαό ότι θα έχει δήθεν όφελος  από την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Ωστόσο υπενθύμισε ότι την γεωστρατηγική αναβάθμιση και τους μεγαλοϊδεατισμούς της αστικής τάξης τους έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια.

Κάλεσε σε οργάνωση της πάλης τους εργαζόμενους και σε συμμαχία με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης να πρωτοστατήσουν για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Μόνο η συμμετοχή στα σωματεία, στους φορείς, η πείρα που βγαίνει από τους αγώνες, η αξιοποίηση των συμπερασμάτων, γενικά η μαζική εργατική λαϊκή συνείδηση για την ανατροπή του σημερινού άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος  μπορεί να δώσει διέξοδο.

Η δεκαετία που έρχεται είναι της ανατροπής και τόνισε την ανάγκη να μπολιαστεί το εργατικό κίνημα αλλά και το κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών, όπως και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης με τις θέσεις  και τις προτάσεις  του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναφορά από το μέλος της ΤΕ Αχαΐας  Χρήστο Λαϊνά στην οικονομική εξόρμηση που ξεδιπλώνει αυτό το διάστημα το ΚΚΕ, την μεγάλη πολιτική σημασία για την στήριξη των αγώνων των εργαζομένων και την διεθνή δράση του, ευχαρίστησε όσους έχουν ήδη ανταποκριθεί και κάλεσε σε συνέχιση της προσπάθειας για  υπερκάλυψη των πλάνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις