Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρούσα σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - ΦΩΤΟ

Παρούσα σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις...

Με ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο σχέδιο

Ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο  σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο,  σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και το ΣΕΤΕ, έχοντας ως κεντρικό άξονα την οργανωμένη  τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Σήμερα υπάρχει ένα πλήρες και εγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται. Σε συνεργασία με τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας αποφασίστηκε σε ποιες τουριστικές εκθέσεις θα συμμετέχει η Περιφέρεια, εν όψει της νέας τουριστικής σαιζόν, με στόχο την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Στις δράσεις τουριστικής προβολής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα με νέα εργαλεία επικοινωνίας.

Ήδη ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού του Λονδίνου World Travel Market (6-8 Νοεμβρίου) και της Θεσσαλονίκης Philoxenia (10-12 Νοεμβρίου). Και στις δύο διοργανώσεις  παρουσιάστηκε το νέο,  σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό τουριστικής προβολής που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και απευθύνεται τόσο στους τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες.  Ακολούθως, η Περιφέρεια θα συμμετέχει σε αντίστοιχα τουριστικά γεγονότα που θα γίνουν  το επόμενο διάστημα σε Αθήνα, Βερολίνο και Μόσχα.

Στο Λονδίνο

Κατά τη διάρκεια της World Travel Market που διεξήχθη στο Λονδίνο, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού  Έλενα  Κουντουρά, η οποία αφού συζήτησε για τις δυνατότητες της περιοχής,  δοκίμασε τεντούρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδειξε ο Ελληνικός και διεθνής ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος,  καθώς  πολλοί εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν το περίπτερο της ΠΔΕ προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος  Καρπέτας παραχώρησε  συνέντευξη στον ομογενειακό τηλεοπτικό σταθμό Hellenic TV,  όπου αναφέρθηκε  στα σύγχρονα  μέσα τουριστικής προβολής που διαθέτει η ΠΔΕ, ενώ ειδική αναφορά έκανε  στο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, στο οποίο φιλοξενήθηκε η ΠΔΕ, βραβεύτηκε ως το  καλύτερο περίπτερο της έκθεσης, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα  και τις επαγγελματικές επαφές, με το βραβείο “Best Stand for Doing Business”.

Η οργανωμένη προετοιμασία της αποστολής της ΠΔΕ έδωσε την ευκαιρία σε  επαγγελματίες του τουρισμού από τη Δυτική Ελλάδα να φιλοξενηθούν στο περίπτερο της, όπου πραγματοποίησαν πλήθος επαφών. Από τις επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Καρπέτα διαπιστώθηκε αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Ελλάδα.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη World Travel Market εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας και η περιφερειακή σύμβουλος Αδαμαντία Ζαχαροπούλου - Στούμπου.

Στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης Philoxenia η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο 30 τμ. έγινε δέκτης θετικότατων σχολίων για τα μέσα προβολής που διαθέτει, για τα οποία ενημερώθηκε και η υπουργός Τουρισμού  Έλενα  Κουντουρά.

Το περίπτερο της ΠΔΕ επισκέφτηκε επίσης πλήθος επαγγελματιών και δυνητικών  επισκεπτών, ενώ τα στελέχη της συμμετείχαν σε Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από όλον τον κόσμο (ΗΠΑ, Ινδία, Πολωνία, Σουηδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, κλπ.). Από το σύνολο των επαφών προέκυψε  υψηλό ενδιαφέρον επισκεψιμότητας για την επόμενη τουριστική περίοδο, αλλά και η ανάγκη για τη δημιουργία σταθερών διαύλων επικοινωνίας με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Και στο περίπτερο της ΠΔΕ στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού από τη Δυτική Ελλάδα, όπου πραγματοποίησαν επαφές με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, ενώ τόνισαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για το χώρο και τα μέσα που τους παρασχέθηκαν ώστε να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Την ΠΔΕ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Γεώργιος Γεωργιόπουλος,  ο οποίος  σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας ειδικότερα, ως ιδανικού τουριστικού προορισμού.

Και στις δύο εκθέσεις τα περίπτερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υποστήριξαν στελέχη των Υπηρεσιών της.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές είναι οι ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις