Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στην Αττική: 15 νεκροί, 17 τραυματίες και δύο αγνοούμενοι– Στις έρευνες η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Τραγωδία στην Αττική: 15 νεκροί,  17 τρα...

Η πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών

23:30 Δύο είναι αυτή την ώρα οι αγνοούμενοι συμπολίτες από την θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι ένας 32χρονος οδηγός νταλίκας ο οποίος την ώρα της κακοκαιρίας οδηγούσε στην Αθηνών-Θηβών. Βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι και εκείνος.

Το κινητό του είναι κλειστό από το πρωί ενώ στο Νοσοκομείο Θριάσιο πήγαν οι δικοί του άνθρωποι αλλά δεν τον αναγνώρισαν στα πτώματα που βρίσκονταν εκεί. Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι επίσης άνδρας ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε σε υπόγειο διαμέρισμα στην Νέα Πέραμο όπου και διέμενε.

 

20:33 Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής. Στις έρευνες και τις προσπάθειες των Αρχών θα συνδράμουν και άνδρες από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας οι οποίοι ταξίδεψαν για τον σκοπό αυτό στις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία.

Σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διακομίστηκαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες).

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός, τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με ενημέρωση, τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι το «Θριάσιο» νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του, προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν εκεί απ' τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

 

 

19:10 Οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν το μεσημέρι στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για έναν 81χρονο άνδρα που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ασπροπύργου πλησίον της προβλήτας «Ελληνικά Πετρέλαια» και σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα μέτρων από την ακτή.

Περισυλλέγη από στελέχη του λιμενικού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας εντόπισε τη σορό ενός 55χρονου στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας, στη θέση «Αμερικανική προβλήτα» και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την ακτή.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά το αρμόδιο Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και οι όμορες αστυνομικές αρχές, προς εντοπισμό οικείων του θανόντος και ακολούθως προς αναγνώρισή του.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, η λιμενική αρχή Ελευσίνας, πραγματοποίησε αυτοψία στον λιμένα Νέας Περάμου, όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων σε τρία σκάφη τα οποία είναι ημιβυθισμένα, ενώ η είσοδος εντός του εν λόγω λιμένα πραγματοποιείται με δυσκολία λόγω της αυξημένης στάθμης νερού στους δρόμους πέριξ αυτού.

Νωρίτερα

 

Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των 13 νεκρών που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο" σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο "Θριάσιο" όπου βρίσκεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, έχουν διακομιστεί επίσης 14 τραυματίες από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου και οι υπόλοιποι παραμένουν για νοσηλεία, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα

Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής, στους 14.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Νωρίτερα

Τους 13 έφτασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα.

Οι τελευταίοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Η Περιφέρεια Αττικής αρχίζει από αύριο την καταγραφή των ζημιών

Νωρίτερα

Στους 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Οι δύο τελευταίοι νεκροί είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Έτσι, επίσημα οι νεκροί που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική ανέρχονται στους εννέα και δύο που ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ τη διάσωση ηλικιωμένης στη Μάνδρα

Λάλος: Οι πλημμύρες συνδέονται πιθανά με την κλιματική αλλαγή-Προβλέπει ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες

Νωρίτερα

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 9 νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα και τα Μέγαρα. Έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς μέχρι στιγμής, ενω υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Οι σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ότι μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο της Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου βρίσκεται, έχουν αναφερθεί έξι θάνατοι και έχουν μεταφερθεί οκτώ τραυματίες. Πρόσθεσε ότι από τους τραυματίες, σοβαρά είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Το «Θριάσιο» έχει τεθεί σε ετοιμότητα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.


Επίσης, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία σε περιοχές στη Δυτική Αττική.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

 


 

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

Εν τω μεταξύ, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρεί αυτή την ώρα με 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, ενώ έχουν φτάσει άλλα πέντε οχήματα από την Κόρινθο και αναμένονται τρεις ομάδες ΕΜΑΚ, συνολικά 30 άτομα, με μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.

 

 

Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και 5ος νεκρός. Την πληροφορία μετέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Βασιλείου.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ν. Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττική. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Nωρίτερα έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία,  νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι και ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας, ενώ υπάρχει και τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, αναφέρει το ΑΠΕ

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν oi περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ηδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Από τις 10 το πρωί, συνεργεία διάσωσης με τη χρήση και θαλάσσιων μέσων ενεργούσαν, υπό την εποπτεία του διοικητή Αττικής της Π.Υ Κων. Γιόβα, για την ανεύρεση «αγνοούμενης» σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες γυναίκας από τη Μάνδρα.

Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».

«Σαν κοίτη ποταμού» την περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί ενώ ο εκτελεστκός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα.

Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8.00

Η κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έχει διακοπεί στο ύψος του 39ου χιλιομέτρου.

Στη Νέα Εθνική Οδό η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του 32ου χιλιομέτρου γίνεται μόνο από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας καθώς αριστερά υπάρχει νερό άνω των 70 εκατοστών στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 33ο ως το 34ο χιλιόμετρο η κίνηση διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα καθώς έχουν πλημμυρίσει η δεξιά και η μεσαία λωρίδα.

Δείτε την ορμή του νερού και πώς παρύρονται τα οχήματα στη Νέα Πέραμο στο βίντεο του newsit από την εκπομπή "καλημέρα Ελλάδα"

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου πραγματοποιείται, εδώ και λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ειδικότερα, στο 15,5ο χιλιόμετρο (ύψος Ασπροπύργου), στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας), στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ (κόμβος Μάνδρας), στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο. Τα υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από το ρέμα. Στην περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο έχει ληφθεί απόφαση από το Δήμο να γίνει διάνοιξη σε ένα σημείο ώστε τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.

Η ορμή των νερών ήταν τέτοια που τοίχος στο εργοστάσιο της Τζόνσον έσπασε και προκάλεσε ζημιές στο κτίριο.

Νερά μπήκαν στο χώρο και όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σύζυγος ενός από τους εργαζομένους, όσοι ήταν στο εργοστάσιο έτρεξαν στους πάνω ορόφους για να μην παρασυρθούν!

 

Οι φωτογραφίες είναι από την EUROKINISSI

Η προγνωση για τη Δυτική Ελλάδα:

 

Τετάρτη 15/11: Αναμένεται βροχερός καιρός σχεδόν στο σύνολο, αν όχι, σε όλα τα δυτικά με έντονα κατά τόπους και κατά περιόδους φαινόμενα, κατά κύριο λόγο, μέσα στο πρώτο μισό της ημέρας.

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από νωρίς το μεσημέρι και μετά, τα οποία όμως αν και με λιγότερη ένταση πιθανόν να συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το πέρας του 24ώρου κυρίως στα Επτάνησα, καθώς και δευτερευόντως σε παράκτια τμήματα της δυτικής επικράτειας.

Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 15-16oC στα βορειοδυτικά και τους 18-19oC στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές έως νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά στα 5-6bf, ελαφρώς εξασθενούμενοι στο 2ο μισό του 24ώρου.

Πέμπτη 16/11: Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ενδέχεται να υπάρξει συνέχιση των κατά τόπους έντονων φαινομένων μέχρι και νωρίς το πρωϊ, βελτίωση του καιρού μέχρι και νωρίς το βράδυ σε όλα τα δυτικά και εκ νέου υποτροπή κυρίως στα νοτοδυτικά τις βραδυνές ώρες (κεντρο-νότιο Ιόνιο και νοτιοδυτική Πελοπόννησος).

Η θερμοκρασία δίχως αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν με εντάσεις στα 4-5bf.

Η πρόγνωση για την Πάτρα

 

Τετάρτη 15/11: Βροχές κατά περιόδους αναμένονται στο πρώτο μισό της ημέρας στην πόλη με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις μεταμεσονύχτιες ώρες προς το ξημέρωμα.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15-18oC και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 2-3bf.

Πέμπτη 16/11:Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν να απασχολούν κάποιες βροχές την πόλη κατα περιοδους μέχρι μέχρι και νωρίς το πρωϊ με τον καιρό στη συνέχεια να παρουσιάζεται βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία χωρίς κάποια ουσιαστική μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στην πόλη και στο Ρίο 4bf, στρεφόμενοι από το βράδυ σταδιακά σε πιο βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Τάση Για Π-Σ-Κ 17 έως 19/11: Αν και είναι αρκετά επισφαλές να ειπωθεί κάτι λόγω της μειωμένης προγνωστικότητας με την πάροδο των ημερών, η τάση που διαφαίνεται στα προγνωστικά μοντέλα θέλει σαφώς πιο βελτιωμένο καιρό στα δυτικά-βορειοδυτικά και κάποια εκ νέου σημαντική κακοκαιρία κυρίως στα νοτιοδυτικά την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο με έντονα φαινόμενα, η οποία αν μας επισκεφθεί θα εκφραστεί με επικράτηση καιρού βορειοανατολικού ρεύματος στην περιοχή της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.


Επιμέλεια πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Ρωμανός Πατρών)

Πηγή: www.meteoclub.gr: Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις