Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε διαβούλευση απουσίες, διαγωγή και ηλεκτρονικό απουσιολόγιο - Ο περιφερειακός Δ/ντης εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, εξηγεί στο thebest.gr τι αλλάζει - ΒΙΝΤΕΟ

Σε διαβούλευση απουσίες, διαγωγή και ηλε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι ρυθμίσεις τίθενται σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα

Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, ηλεκτρονική ενημέρωση των γονέων και αλλαγές στις απουσίες είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που αναμένεται να ισχύσουν άμεσα στα σχολεία της χώρας. Εκτός των άλλων και για εκπαιδευτικούς λόγους επανέρχεται και η αναφορά της διαγωγής του μαθητή ωστόσο αλλάζουν οι χαρακτηρισμοί.  Οι ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, αναμένεται να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Την εφαρμογή ηλεκτρονικού απουσιολογίου και την επαναφορά της διαγωγής στα σχολεία προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το thebest.gr μίλησε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για το θέμα.

Αφού καταργήθηκε η «διαγωγή κοσμία», πριν από λίγους μήνες, τώρα το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το ζήτημα της διαγωγής των μαθητών. Πλέον όμως θα υπάρχει οι διαγωγή, "εξαιρετική", «καλή», «μεμπτή» ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα προβλέπεται και η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι χαρακτηρισμοί που αφορούν στη διαγωγή θα έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών των μαθητών.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές και αυστηροποιεί το πλαίσιο που αφορά και στις απουσίες. Συγκεκριμένα, θα θεσμοθετηθεί ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς θα ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους μέσω e-mail ή sms.

Επιπλέον, καταργείται ο διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, αν και το όριο απουσιών παραμένει στις 114.

Οι ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, τίθενται σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, με στόχο να εφαρμοστούν από φέτος, δηλαδή την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017 - 2018.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις