Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η προπονήτρια υποδομών της Ακαδημίας των σπορ Ελένη Δάρρα στο thebest.gr: "Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που προσφέρει υγεία και ευεξία"

Η προπονήτρια υποδομών της Ακαδημίας των...
Λαλιώτη Αμαλία

Μίλα για την μεγάλη της αγάπη το χάντμπολ

Η Ελένη Δάρρα έχει επιστρέψει στην ομάδα που την ανέδειξε σαν αθλήτρια την Ακαδημία των σπορ, όπου μαζί με την Βάσω Βουκελάτου και τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα όμορφο κλίμα στις υποδομές. Σε μία εποχή δύσκολη οικονομικά που η ομάδα κινείται χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια οι άνθρωποι της Ακαδημίας με πολύ μεγάλη αγάπη για το άθλημα το κρατούν επί της ουσίας "ζωντανό".

Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η Ακαδημία των σπορ είναι η μοναδική πατρινή ομάδα που αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο.

Σαν αθλήτρια η Ελένη Δάρρα έχει αγωνισθεί στην Ορμή με την οποία κατέκτησε τίτλους, ενώ συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο πριν μερικούς μήνες έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα από την συμμετοχή της στο Survivor.

Η Ελένη Δάρρα μας μιλά για την μεγάλη της αγάπη το χάντμπολ και το νέο της προπονητικό ξεκίνημα.

Επέστρεψες σαν προπονήτρια στην Ακαδημία των σπορ, στην ομάδα που σε ανέδειξε και σαν αθλήτρια. Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;

Συναισθηματικά είμαι συνδεδεμένη με την Ακαδημία των σπορ γιατί ξεκίνησα από εκεί. Είχα πάντα σαν πρότυπο την Βάσω Βουκελάτου σαν αθλήτρια, σαν άνθρωπο και σαν προπονήτρια, όπου μαζί με τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο θεωρώ ότι έκαναν την διαφορά στο άθλημα. Φέτος ήταν η κατάλληλη στιγμή για να συνεργαστούμε.

Τα παιδιά στην ομάδα σε αναγνώρισαν σαν αθλήτρια ή σαν παίκτρια του Survivor;

Τα παιδιά από σεβασμό και μόνο γνωρίζουν ότι ήμουν παίκτρια του Survivor, αλλά έχουμε τόσα πολλά πράγματα να πούμε για το χάντμπολ που δεν προλαβαίνουν να μιλήσουμε για κάτι άλλο.

Ξεκίνησες το χάντμπολ από την Ακαδημία των σπορ, αλλά έπαιξες και στην Ορμή την καλή εποχή του πατραϊκού χάντμπολ. Πιστεύεις θα υπάρξει πάλι κάτι ανάλογο;

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η Πάτρα δεν έχει ομάδα γυναικεία χάντμπολ σε ένα άθλημα το οποίο έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στην πόλη μας. Είδαμε με την Ορμή ευρωπαϊκό χάντμπολ και γνωρίσαμε ένα άλλο επίπεδο του αθλήματος. Δεν μπορώ να ξεχάσω ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε μία μικρή πόλη της Δανίας, όπου η ομάδα που παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε τέσσερα συνολικά γήπεδα στο ένα παίζαμε για το ευρωπαϊκό και τα άλλα τρία ήταν γεμάτα με υποδομές.

 

Η Ακαδημία των σπορ έχει μεγάλη παράδοση στο χάντμπολ και στις υποδομές. Τί κάνει τη διαφορά σε εσάς;

Στην Ακαδημία προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα παρά τις δυσκολίες. Και βέβαια αυτό σε ότι αφορά τις γνώσεις και την όλη ασχολία μας για τα παιδιά. Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που προσφέρει υγεία και ευεξία. Συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί από φυσική κατάσταση, κίνηση, αλτικότητα, ταχύτητα... Πάνω απ' όλα όμως, όπως σε κάθε άθλημα έτσι και στο χάντμπολ το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους την νίκη, την ήττα, ενώ αποκτούν ομαδικότητα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε γενικότερα και νομίζω το περνάμε και στα παιδιά.

Πόσο σημαντική είναι στις μικρές ηλικίες η συνεργασία με τους γονείς;

Με τους γονείς έχουμε άριστη σχέση και προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά τους στην Ελλάδα της κρίσης.

Είσαι και εσύ μητέρα αυτό σε βοηθά να συνεργάζεσαι καλύτερα με παιδιά;

Το γεγονός του ότι είμαι και εγώ μητέρα με κάνει πιο ευαίσθητη, αλλά και συγχρόνως ακόμη πιο υπεύθυνη προς τους γονείς που μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Πόσο καλό κάνει ο αθλητισμός σε ένα παιδί;

Το να ασχολείται ένα παιδί με τον αθλητισμό είναι ό,τι καλύτερο για την ζωή του γενικότερα αποκτά πρόγραμμα πειθαρχία και γενικά πολλά πράγματα που σου προσφέρει μόνο ο αθλητισμός. Για παράδειγμα στην Ακαδημία είμαστε τρεις πτυχιούχοι γυμναστές και μία παιδαγωγός που προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Το σημαντικό για εμάς είναι στο τέλος της ημέρας όλοι να έχουμε κερδίσει από κάτι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports