Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Ο Ονίκ Και η Κυρά Ρωξάνη

Ο Ονίκ Και η Κυρά Ρωξάνη

Στο κατάστημα της οδού Φιλοποίμενος

Πω πω, Ονίκ σήμερα είδα ένα όνειρο, τέτοιο δεν έχω δει εδώ και χρόνια. Είδα λέει ότι αναστήθηκε ο πατέρας μου και η μάνα μου. Και τώρα που στο λέω ανατριχιάζω, αλλά και είναι μια ευκαιρία να πάω στο νεκροταφείο να τους ανάψω το καντήλι.

Ναι κυρά Ρωξάνη, της απάντησε με σεβασμό και χαμηλόφωνα ο Ονίκ, να πάτε. Εγώ τι να σας βάλω σήμερα. Σήμερα αγόρι μου θα ήθελα να μου βάλεις μοσχοκάρυδο, κανέλλα και λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα. Α θέλω επίσης μόλις τελειώσει το νιτερέσο να κάτσω λίγο και να ξαποστάσω, γιατί έτσι όπως είμαι και μετά από το όνειρο, σαν να νιώθω λίγο ταραγμένη.

Να καθίσετε κυρά Ρωξάνη, της είπε ο Ονίκ. Και καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας εξυπηρετούσε τον υπόλοιπο κόσμο, έπιανε το μάτι του το βλέμμα της κυράς να ταξιδεύει. Περιττό είναι να πούμε ότι χωρίς να ζητήσει την άδεια από τον Ονίκ, έβγαλε εκείνα τα μεγάλα τσιγάρα που κάπνιζε και άναψε ένα. Ο Ονίκ χωρίς να την ρωτήσει της παρήγγειλε έναν ελληνικό καφέ.

Εγώ και πολλοί άλλοι περάσαμε εκείνη την ημέρα από το μαγαζί του κου Κετσόγιαν Ονίκ στην Φιλοποίμενος 30. Ο δρόμος εκείνη την ημέρα ήταν πολύ ταραχώδης, με πολύ κίνηση, μέχρι που μερικοί τον κατέβαιναν ανάποδα.

Μετά από μία εβδομάδα, καθώς πέρασα από τα εδώδιμα και αποικιακά του Ονίκ, μου είπε ότι η κυρία Ρωξάνη πέθανε. Την συζήτηση και την έκπληξη, την διέκοψαν δυο μαθητές ήταν δεν ήταν έντεκα χρόνων. Και οι δύο φώναξαν τον έναν από τους μπαμπά. Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life