Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Και ο Στέφανος Μάνος ψηφίζει την Κυριακή για το νέο πρόεδρο της Κεντροαριστεράς…

Και ο Στέφανος Μάνος ψηφίζει την Κυριακή...

Καλεί σε μαζική συμμετοχή

Ο Στέφανος Μάνος, ο άλλοτε υπουργός των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όχι μόνο δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς, αλλά καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει. Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επί Γιώργου Παπανδρέου, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Θέλω, αύριο, ο λαός να ξυπνήσει και να ψηφίσει μαζικά στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα. Να διατρανώσει, με την ειρηνική του ψήφο, την απέχθεια που αισθάνεται για το ψέμα, την αναποτελεσματικότητα, την περιφρόνηση των παιδιών, τη ληστεία των φόρων.»

Σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε εξηγήσει γιατί συμμετέχει στις διαδικασίες γράφοντας τα εξής:

«Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.

Οι 9 υποψήφιοι δέχθηκαν να "υπακούσουν" στους κανόνες που θέσπισε Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. Από μόνο του αυτό είναι αξιοπρόσεκτο γεγονός. Ανταγωνιστές πολιτικοί, προσωπικότητες και κόμματα δέχτηκαν να υποταχθούν εκουσίως σε κανόνες που ορίστηκαν από μια Αρχή που οι ίδιοι υποψήφιοι δημιούργησαν. Είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Για την ανάδειξη του επικεφαλής δεν καλούνται να ψηφίσουν μόνον οι οπαδοί των υποψηφίων, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όλοι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Έτσι αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή σεβόμενη τους Έλληνες πολίτες. Ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει τέτοια διαδικασία με τόση προσήλωση στην ακρίβεια. Ως Έλληνας πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Αρχή και τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο για το δικαίωμα ψήφου που μου παραχώρησε. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω.

Το ίδιο ελπίζω να κάνουν όσοι με διαβάζουν. Οι νεώτεροι, αυτοί που ενδεχομένως παρακολουθούν την πολιτική με κυνική προδιάθεση, ή δεν συγκινούνται από τους υποψηφίους, ή βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν, ας σκεφθούν αν θα ήταν καλύτερα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο επικεφαλής να επιλεγόταν σε μυστικές συναντήσεις διαφόρων "παραγόντων". Όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Μαζική συμμετοχή. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.

Μαζική συμμετοχή και στο εξωτερικό. Για να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Υπάρχουν κέντρα παντού. Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Παρίσι, Νέα Υόρκη και αλλού.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις