Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο δυναμικό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) συγκαταλέγεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Στο δυναμικό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ...

Από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Στο δυναμικό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), συγκαταλέγεται από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Στις τάξεις του ΣΕΒ περιλαμβάνονται πάνω από 400 κορυφαίες επιχειρήσεις, 50 συνδεδεμένοι οργανισμοί (ενώσεις, κλαδικοί και περιφερειακοί σύνδεσμοι) και πάνω από 3.500 έμμεσα μέλη, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποτελούν τον πυρήνα της βάσης των μελών του Συνδέσμου.

Την ένταξη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στις τάξεις του ΣΕΒ, υπέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Μαντάς, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών από την ίδρυση του, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα του, αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος και ισότιμος κοινωνικός εταίρος, αναβαθμίζει την παρουσία του και την επιρροή του, προς όφελος των μελών του και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙ.ΠΕ.

Η ένταξη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στις τάξεις του ΣΕΒ, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για την κορυφαία επιχειρηματική οργάνωση στην Ελλάδα, με μακρόχρονη ιστορία, εξειδίκευση και τεκμηριωμένη παρέμβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, για την επίτευξη του βασικού μας στόχου, που είναι η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών στις ΒΙΠΕ, προς όφελος των επιχειρήσεων μελών μας και της εθνικής οικονομίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο μεταξύ, ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, στη συνάντηση εργασίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, με θέμα «Πιλοτικά Προγράμματα Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών για την περιφερειακή ανάπτυξη».

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι της Γενικής  Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG RTG), παρουσίασαν  37 project συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των προηγμένων υλικών και μπορούν να αξιοποιηθούν από βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, σε ένα ευρύ φάσμα της παραγωγής.

Τον ΣΕΒΙΠΑ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κολλιόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Σύνδεσμος είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής και οι εταιρείες – Μέλη του, απασχολούν πάνω από 600 εργαζομένους, καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της μεταποιητικής δραστηριότητας και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία του Νομού Αχαΐας.

Πολλές εταιρείες που είναι μέλη στον ΣΕΒΙΠΑ έχουν πραγματοποιήσει καινοτόμες δράσεις και ο Σύνδεσμος ενθαρρύνει γενικά τη συνεργασία των επιχειρήσεων με όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας και καινοτομίας σε παραγωγικό επίπεδο . Ο Σύνδεσμος από μόνος του έχει υπογράψει συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο και το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας στη ΒΙΠΕ Πατρών και είναι ιδρυτικό μέλος της ΣΕΑΔΕ.

Γενικά ο ΣΕΒΙΠΑ θεωρεί ότι η Περιφέρει Δυτικής Ελλάδας έχει όλα τα πλεονεκτήματα ώστε να αποτελέσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας όσο αφορά και στο ζήτημα της Νανοτεχνολογίας και των σύνθετων υλικών. Από την πλευρά του, ο ΣΕΒΙΠΑ είναι έτοιμος  για μία επικείμενη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τα Προγράμματα Δικτύωσης και επιχορηγήσεων αλλά και με την Ακαδημία Ερευνητών για εφαρμοσμένη έρευνα με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής δραστηριότητας των Μελών του με διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα και αύξηση τόσο των εξαγωγών όσον και των θέσεων εργασίας».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ τηλεόρασης των Ιωαννίνων και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπουρχα, έδωσαν την Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος και ο ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς και Χρήστος Γιώτης.

Οι δυο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αναφέρθηκαν σε θέματα υποδομών και υπηρεσιών στις ΒΙΠΕ και στις ενέργειες του Πανελλήνιου Συνδέσμου για την επίλυση προβλημάτων των βιομηχανικών περιοχών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά