Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Σεισμός 7,4 ρίχτερ χτυπά την Πάτρα - Ζημιές, φωτιά κι εγκλωβισμένοι" - ΑΣΚΗΣΗ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

"Σεισμός 7,4 ρίχτερ χτυπά την Πάτρα...

Η πρώτη πανελλαδικά νυχτερινή άσκηση σε νοσοκομείο

Σεισμός 7,4 ρίχτερ χτυπά την Πάτρα. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας δέχεται πλήγμα. Η εφημερεύουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ειδοποιεί τον Διοικητή και τις δύο αναπληρώτριες Διοικήτριες του νοσοκομείου. Ειδοποιείται η επιτροπή εκκένωσης και καλείται άμεσα στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η έναρξη της νυχτερινής άσκησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Το σενάριο προέβλεπε ισχυρό σεισμό, πλήγμα στο νοσοκομείο, εκκένωση και μεταφορά ασθενών στο προαύλιο, όπου είχαν στηθεί σκηνές για να χρησιμοποιηθούν ως ιατρεία αλλά και ως προσωρινοί θάλαμοι νοσηλείας .Επίσης, εκδηλώνεται φωτιά στα μαγειρεία του νοσοκομείου, άνθρωποι εγκλωβίζονται στο ασανσέρ, ενώ γίνονται διασώσεις από την ταράτσα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τραυματισμένος εργαζόμενος του νοσοκομείου διασώζεται από την ταράτσα του πολυώροφου χάρις σε μέλη του ορειβατικού τμήματος της 6ης ΕΜΑΚ . Ο διασώστης της ΕΜΑΚ που αιωρείται είναι ο Φάνης Αρκουμάνης, γνωστός δρομέας - εκτός των άλλων- και με πολλές διακρίσεις.

Τα σενάρια για την πυροσβεστική υπηρεσία ήταν τρία. Η φωτιά στα μαγειρεία, απεγκλωβισμός ατόμων από ασανσέρ και διάσωση ατόμων από την ταράτσα του νοσοκομείου. Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα Κώστας Κυριακόπουλος μιλώντας στο thebest.gr χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή των ασκήσεων για την ετοιμότητα της υπηρεσίας και κυρίως στο κομμάτι της γνωριμίας και της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και εν προκειμένω με τους αρμόδιους και το προσωπικό του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. "Προσπαθούμε να συντονιζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα", ανέφερε.

O Διοικητής Νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης ήταν παρών στην άσκηση όπως και ο Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος ήταν παρών και αυτός στην άσκηση μια και ο σταθμός σον οποίο υπηρετεί θα είναι ο πρώτος που θα επέμβει σε ένα τέτοιο συμβάν, ενώ υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το πολυώροφο, η πυροσβεστική γνώρισε όλα τα συστήματα πυρασφάλεια του νοσοκομείου "για να έχουμε αμεσότητα και σε περίπτωση συμβάντος να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα".

Η πιο επικίνδυνη στιγμή της νυχτερινής άσκησης της Π.Υ. από το ορειβατικό τμήμα της ΕΜΑΚ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εκκενώθηκε λόγω μεγάλου σεισμού και φωτιάς το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας- Το σενάριο της άσκησης- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Η νυκχερινή άσκηση εκκένωσης του Νοσοκομείου έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών σχεδίων «Σώστρατος» και «Περσέας».

Την άσκηση παρακολούθησε κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ

Στην άσκηση η οποία σημειωτέο ήταν η πρώτη νυκτερινή πανελλαδικά, συμμετείχαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», η Πυροσβεστική, η 6η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός.

Το κωδικό όνομα της άσκησης ήταν «ΠΡΕΥΓΕΝΗΣ». Ο Πρευγένης και ο γιος του Πατρέας ήταν Αχαιοί, οι οποίοι με τη συγκατάθεση των υπόλοιπων Αχαιών έχτισαν πόλη, που της έδωσαν το όνομα Πάτραι (Παυσ. 7,6,2), όπως αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.

 

 

Ελευθερία Μακρυγένη - Γιάννης Πομώνης

Φωτογραφίες Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις