Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΦΛΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΜΗΝΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

ΦΛΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πικρές εικόνες της σύγχρονης πόλης

Πίνακες αστικού ρεαλισμού και αγιογραφίες θαύμασαν όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης του πατρινού ζωγράφου Κωνσταντίνου Μηνά στα Παλαιά Λουτρά της Γούναρη. Μια σειρά έργων σαν κοινωνικό σχόλιο- διαμαρτυρία  για τις πικρές πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας των πόλεων, τη μοναξιά, την προσφυγιά, την εγκατάλειψη, την απελπισία, τον πόνο.  Εκπρόσωποι της  Μητρόπολης Πατρών, ο π.Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Δημητρόπουλος όπως και οι γνωστοί εικαστικοί  Δημήτριος Σκληβανιώτης, Ιωάννης Τσολάκος, Νίκος Μπαλτόπουλος, Νικόλαος Πρέσσας, Αντώνης Βάος, Γιάννης Κοψίνης, Μιχαήλ Αντωνέλλος  ήταν εκεί.

 

Πολλοί φιλότεχνοι συμπολίτες και φίλοι του ζωγράφου περιηγήθηκαν στα έργα, τα οποία «διαμαρτύρονται» για την απουσία της συμπόνιας, της αγάπης και της ελπίδας. Όπως είχε αναφέρει στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Μηνάς: «Η τέχνη,  ψιθυρίζοντας τα δυσάρεστα, τα πικρά, μα και τόσο αληθινά γίνεται ένα πολύτιμο ημερολόγιο της ανθρωπότητας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View