Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάπως έτσι θα είναι το κέντρο της Πάτρας μετά τις πεζοδρομήσεις – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κάπως έτσι θα είναι το κέντρο της Πάτρας...
Βγενόπουλος Φάνης

Προχωρούν οι ενέργειες για την πεζοδρόμηση

Ως η μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, χαρακτηρίζεται από τη δημοτική Αρχή, η προωθούμενη πεζοδρόμηση σημαντικών οδικών αρτηριών και τα έργα ανάπλασης στις σκάλες Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων. Η παρέμβαση αφορά, από τη θάλασσα μέχρι το Κάστρο και από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι την Αράτου και αφορά την πεζοδρόμηση των οδών Μαιζώνος, Αλ. Υψηλάντου και Παντοκράτορος, αλλά και άλλων μικρότερων δρόμων.

Η πεζοδρόμηση των παραπάνω δρόμων σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες θα δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο πεζοδρόμων στην «καρδιά» της πόλης, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πατρινών.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες του Δήμου, στους πεζόδρομος θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός (τύπου led), πράσινο και νέος αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κτλ).

Οι μελέτες των έργων έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Μετά την έγκριση των μελετών θα ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης των έργων και θα δημοσιευθεί η πρόσκληση δημοπράτησής τους, συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια πρώτη «γεύση» από το πώς θα είναι το ιστορικό κέντρο μετά τις αναπλάσεις, προκύπτει από τα σχέδια των υπηρεσιών του Δήμου, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις