Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανακοίνωση του Π. Κρίκη για τον απολογισμό έργου του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Ανακοίνωση του Π. Κρίκη για τον απολογισ...

Ασκεί κριτική

Ανακοίνωση για τον απολογισμό έργου του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εξέδωσε η επιμελητηριακή παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κρίκη. Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στον απολογισμό.

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Απέναντι στον απολογισμό για λίγους, προτάσσουμε το αύριο των πολλών ίσων ευκαιριών

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής αλλά και οράματος, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του απολογισμού του πενιχρού 6ετούς έργου του, ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση  των χιλιάδων μελών του, ότι πλέον είναι αδήριτη η ανάγκη για αλλαγή σελίδας στο φορέα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών απουσίαζαν, τόσο από την εκδήλωση, όσο και από τα πεπραγμένα του κ. Μαρλαφέκα. Το έργο που παρουσίασε, ήταν δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τη μεγάλη διάρκεια της θητείας του, η οποία όπως αποδείχθηκε επικεντρώθηκε σε ένα απελπιστικά μικρό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι σαφές, ότι κανένας δεν έγινε σοφότερος από τον απολογισμό του απερχόμενου πρόεδρου: Ειπώθηκαν λίγα για λίγους, τα οποία ήδη γνωρίζαμε, χωρίς τίποτα καινούργιο. Είναι φανερό, ότι ο κ. Μαρλαφέκας αποτελεί το «χθες».

Ο Συνδυασμός «Επιμελητήριο για όλους» ατενίζει το αύριο, με θέσεις, προτάσεις και στόχους, που αγκαλιάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλων γενικά των επαγγελματιών της Αχαΐας. Με Ισονομία- Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα.

Απέναντι στο «χθες» που εκφράζει ο απερχόμενος πρόεδρος, εμείς σχεδιάζουμε το «αύριο», στοχεύοντας σε:

-Ανοικτές πόρτες και ίσες ευκαιρίες για όλες τις επιχειρήσεις της Αχαΐας!

-Μείωση των αλόγιστων λειτουργικών εξόδων του Επιμελητηρίου Αχαΐας

-Διαμόρφωση συνθηκών αλληλοβοήθειας και υποστήριξης των μελών μας

-Πλήρη νομική κάλυψη των μελών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, λόγω των χρόνιων μνημονίων

-Ουσιαστική αξιοποίηση και ανταποδοτικότητα των εισφορών των μελών

-Πλήρη διαφάνεια των οικονομικών του Επιμελητήριου Αχαΐας

-Στενή και αποδοτική συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς του Νομού Αχαΐας και δυναμική διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία

-Διάχυση στο μέγιστο δυνατό αριθμό μελών, όλων των Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

-Άμεση διασύνδεση και περαιτέρω διεύρυνση των συνεργασιών του Επιμελητηρίου, με Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Επιστημονικό Πάρκο και Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

-Ανάδειξη και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Τουρισμού της Αχαΐας, καθώς και του  Θρησκευτικού Τουρισμού

Πέντε Γραμματείες την επόμενη μέρα

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» κ. Παναγιώτης Κρίκης, ανακοίνωσε την απόφαση συγκρότησης 5 Γραμματειών του Επιμελητηρίου, οι οποίες θα απαρτίζονται από μη εκλεγμένους υποψηφίους και με θεματικούς άξονες:

-Το Εμπόριο και τις Εξαγωγές

-Τον Τουρισμό

-Την Έρευνα και την Καινοτομία

-Την Παιδεία και τις Επιστήμες

-Τον Πρωτογενή Τομέα

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κρίκης «η συγκεκριμένη απόφαση, καταδεικνύει ότι το «Επιμελητήριο για όλους» δεν είναι μια βραχύβια Παράταξη. Αντιθέτως, ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στα επιμελητηριακά δρώμενα, βοηθώντας με προτάσεις την Πολιτεία, συνδιαμορφώνοντας το αναπτυξιακό μεταμνημιακό πλαίσιο της Αχαΐας. Με συνέπεια, οργάνωση και όραμα!»

Διαβάστε επίσης:

Επιμελητήριο Αχαΐας: τα …μαθηματικά των εκλογών-Πόσοι ψηφίζουν και πόσοι ζητούν ψήφο- Περισσότεροι από 10.000 οι ψηφοφόροι!

Πλήθος επιχειρηματιών στον απολογισμό του Επιμελητηρίου Αχαΐας - Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης και συνεργασίας η παρουσίαση- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά