Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη στην Πάτρα, την 28η Οκτωβρίου, ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου- Ήταν δραπέτης κι ετοιμαζόταν να φύγει για Αλβανία

Συνελήφθη στην Πάτρα, την 28η Οκτωβρίου,...

Έχει προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εδώ και μέρες

22:20 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο άνρας που συνελήφθη είναι 32χρονος Αλβανό υπήκοο, ο οποίος έπεσε στα χέρια των Αρχών το περασμένο Σάββατο, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, στην Πάτρα. Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι Ρομά, βρέθηκε σε σπίτι σε οικισμό Ρομά, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για Αλβανία, είτε απευθείας είτε μέσω Ιταλίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχαν ακριβείς πληροφορίες για τους δύο δράστες της δολοφονίας και τις κινήσεις του και εντόπισαν τον 32χρονο, καθώς αναζητούσε τρόπο να φύγει από την Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε είναι δραπέτης των φυλακών, γι΄αυτό κρατήθηκε, μέχρι να συμπληρωθούν τα στοιχεία σε βάρος του.

Ο δεύτερος από τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόλαβε και διέφυγε στην Αλβανία, αλλά είναι γνωστά τα στοιχεία του και αναζητείται. Απομένει να συμπληρωθούν κάποια κενά για τους ηθικούς αυτουργούς για να κλείσει ολοκληρωτικά η υπόθεση, για την οποία θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τρεις βαρυποινίτες που μεταφέρθηκαν χτες στην Ασφάλεια από τις φυλακές Κορυδαλλού θεωρούνται ύποπτοι ως «μεσάζοντες», που «νοίκιασαν» τους δύο Αλβανούς για λογαριασμό άλλων κακοποιών της αλβανικής μαφίας, προκειμένου να πιέσουν τον δικηγόρο, ώστε να μεσολαβήσει σε πελάτη του να τους δώσει χρήματα που τους χρωστούσε, για «βρώμικη» δουλειά που έκαναν για λογαριασμό του.

Οι δύο Αλβανοί όμως δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με αποτέλεσμα να πάρει άλλη τροπή η υπόθεση.

 

21:10 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thebest.gr η επιχείρηση σύλληψης του άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έγινε πριν κάποιες μέρες (πιθανότατα ανήμερα την 28η Οκτωβρίου) αλλά κρατήθηκε μυστική μέχρι και σήμερα. Η επιχείρηση συντονίστηκε από την Αθήνα όμως είχε συμμετοχή και η Ασφάλεια Πατρών η οποία προσέφερε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και πληροφορίες.

Αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι της Εγλυκάδας και όταν βεβαιώθηκαν ότι ήταν ασφαλές εισέβαλαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του υπόπτου. Αμέσως τον μετέφεραν στην Αθήνα όπου αρχικά οδηγήθηκε για στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της απόδρασης η οποία τον βαραίνει (ήταν κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού). Η σύλληψή του κρατήθηκε μυστική με στόχο να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τον συνεργό του.

 

 

20:20 Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας που συνελήφθη, είναι δραπέτης των φυλακών και μετά τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προσπαθούσε να φτάσει στην πατρίδα του, την Αλβανία, ώστε οι Αρχές να χάσουν τα ίχνη του.

 

19:30 Στη ΓΑΔΑ προσήχθη ύποπτος που οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι ο εκτελεστής του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πρόκειται για άνδρα Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στην Πάτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον αποκαλούμενο «ψηλό» ο οποίος πυροβόλησε τον δικηγόρο.

Ο Αλβανός κακοποιός, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε βρει καταφύγιο στην Εγλυκάδα Πατρών.

Τι υποστηρίζει

Ο εκτελεστής υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τη σφαίρα στον θώρακα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ψάχνουν και τους υπόλοιπους

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία και των άλλων δυο κακοποποιών, που ήταν στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να εχουν διαφύγει σε πόλεις της επαρχίας, όπου είναι σε εξέλιξη έρευνες και επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε περιοχές των δυτικών προαστίων της Αττικής.

Το τρίτο πρόσωπο που αναζητούν οι αρχές είναι επίσης Αλβανός και εκτιμάται πως βρισκόταν έξω από από το δικηγορικό γραφείο, περιμένοντας τους συνεργούς του.

Οσον αφορά τον «κοντό» που τον συνόδευε στο ραντεβού τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον τρίτο άνδρα που φέρεται να βρίσκονταν έξω από το κτίριο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόλαβαν και διέφυγαν από την Πάτρα, με προορισμό πιθανόν την Αλβανία.

Ηταν θέμα ωρών ο εντοπισμός των εκτελεστών, αφού οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονταν στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και για τους φυσικούς αυτουργούς της εκτέλεσης του δικηγόρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις