Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αποκλεισμένοι" στην Ιθάκη 3.200 πολίτες- Η "Οδύσσεια" του ταξιδιού τους προς την Πάτρα

"Αποκλεισμένοι" στην Ιθάκη 3.2...

Αναμένεται η απόφαση για την ακτοπλοϊκή γραμμή

Για την απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης από την Ιθάκη προς το λιμάνι της Πάτρας μίλησε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι απολύτως απαραίτητο καθώς η πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι το μητροπολιτικό τους κέντρο αφού εκεί είναι όλες οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια. Ο κ. δήμαρχος εξήγησε ότι 3.200 κάτοικοι «κρέμονται» από την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει αυτή η απευθείας σύνδεση με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν Ι.Χ..

Eιδικότερα οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται ιδιαιτέρως καθώς η εναλλακτική λύση είναι να ταξιδέψει κάποιος από το Βαθύ της Ιθάκης προς το λιμάνι του Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας όμως εκεί δεν υπάρχει Κ.Τ.Ε.Λ. ούτε εύκολη πρόσβαση για να συνεχίσει κάποιος το ταξίδι του.

Από τον Αστακό προς την Πάτρα με αυτοκίνητο η απόσταση καλύπτεται μόλις σε 35 λεπτά ενώ με το Κ.Τ.Ε.Λ. ο ταξιδιώτης χρειάζεται πέντε ώρες αφού το λεωφορείο κάνει στάση σε 20 χωριά, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Στανίτσας ο οποίος εξήγησε τι έχει γίνει μέχρι τώρα ώστε να βρεθεί λύση και κάποια εταιρία να αναλάβει την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις