Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ "ΕΛΑΦΙ" ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ "ΕΛΑΦΙ&qu...

Στην νέα ιδιαίτερη ταινία του παίζουν οι Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν

Πλησιάζει η ημερομηνία της πρεμιέρας του νέου και βραβευμένου στο Φεστιβάλ των Κανών, για το σενάριο του, φιλμ του διεθνούς μας πλέον σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού -The Killing of a Sacred Deer». Το διαφημιστικό τρέιλερ ήδη προβάλλεται τόσο στην 2η αίθουσα του Πάνθεον όσο και στα Στερ Odeon στη Βέσο Μάρε.

Η ταινία θα βγει στις 2 Νοεμβρίου 2017 από την Feelgood. Στις ΗΠΑ η ταινία έκανε το ντεμπούτο της σε μόλις 4 αίθουσες την περασμένη Παρασκευή κι όπως είδαμε στον πίνακα του boxofficemojo.com, τα πήγε μία χαρά, φτάνοντας στην 28η θέση με 115.000 δολάρια σε εισπράξεις. Το φιλμ αναμένεται λόγω και των εμπορικών ονομάτων των ηθοποιών που έχει και της πιθανής Οσκαρικής τροχιάς του, να ανοιχτεί τις επόμενες εβδομάδες σε λίγο μεγαλύτερο κύκλωμα αιθουσών.

Δύο χρόνια μετά τον «Αστακό» και 7 χρόνια από τον θρίαμβο του που είχε φτάσει έως την υποψηφιότητα στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής, τον "Κυνόδοντα", ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται -παραδοσιακά- στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου και σκηνοθετεί τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» με πρωταγωνιστές τους Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan (’71), Raffey Cassidy (Tomorrowland), Sunny Suljic (The Unspoken), Bill Camp (12 Years a Slave) και την Alicia Silverstone (Clueless).

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Καννών και έφυγε με το βραβείο του καλύτερου Σεναρίου από την απονομή.

Χτίζοντας ένα ιδιόμορφο ψυχολογικό θρίλερ, οι δημιουργοί επιστρέφουν σε ένα κλειστοφοβικό οικογενειακό περιβάλλον, και επικαλούνται ήδη από τον τίτλο μια σχέση με τον αρχαίο μύθο της Ιφιγένειας και τον χειροπιαστό τρόμο που κλιμακώνεται σε θυσία. Οι διάλογοι είναι απολαυστικοί, διαβολικά και παγερά αστείοι, συνεπείς στο -δυσανάλογα των τραγικών περιστάσεων ανέκφραστο- ύφος της σεναριακής ομάδας.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ενορχηστρώνει μεγαλειώδεις και στυλιζαρισμένες λήψεις και οι διάσημοι πρωταγωνιστές συμμορφώνονται απόλυτα στο αλλόκοτο, παγερό και βασανιστικό κλίμα της ταινίας. Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού διακατέχεται από μια ξεκάθαρα ανίερη διάθεση και για αυτό προσφέρει μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με διεστραμμένα σπαρταριστές σκηνές που απασχολούν κοινό και κριτικούς πολύ μετά την προβολή της ταινίας, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Feelgood.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture