Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Και Πατρινοί στην εκδρομή - προσκύνημα στη Μακρόνησο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Και Πατρινοί στην εκδρομή - προσκύνημα σ...

Συγκινητικές στιγμές στο νησί της εξορίας

Πατρινοί βρέθηκαν την Κυριακή στη Μακρόνησο, συμμετέχοντας στην περιήγηση τιμής και μνήμης στο Μαρτυρικό νησί, που διοργανώθηκε από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr». Όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, από την Πάτρα αναχώρησαν οχτώ άτομα με δυο ΙΧ για το Λαύριο, όπου με καράβι, περισσότεροι από δυο χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα, κατέφθασαν στο νησί της εξορίας.

Ανάμεσα στους Πατρινούς ήταν και οι Γρηγόρης Μαρκέτος, Χρήστος Βαλουξής, Πόπη Αλεβιζάτου, Νίκος Κανελλάκηςκαι Βασίλης Δημόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μακρόνησο κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Μακρονησιώτη Δεσμώτη και λουλούδια στο μνημείο της Μακρονησιώτισας.

Ακολούθησε επίσκεψη στους «Αρτοκλιβάνους», το μελλοντικό μουσείο Μακρονήσου. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στο θέατρο ΑΕΤΟ, όπου έγινε ιστορική αναδρομή από τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

Ενδεικτικό της σημασίας που απέδωσε η Κουμουνδούρου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής είναι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η μνήμη ως ταυτότητα. Φόρος τιμής σε όλες τις γενιές της "αρχαίας σκουριάς". Συγκίνηση για τη μεγάλη συμμετοχή στην επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας.

Μετά την αποχώρηση από τη Μακρόνησο οι επισκέπτες επέστρεψαν στο Λαύριο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη και ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων», στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα -φάρμακα της δράσης Αλληλεγγύης, σε ειδικό χώρο στον πολυχώρο «το παλιό μηχανουργείο», τα οποία αργότερα παρέλαβε αντιπροσωπεία Κούρδων προσφύγων.

Παράλληλα, στο παλιό μηχανουργείο πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Μακρόνησο.

Δείτε φωτογραφίες του Χρήστου Βαλουξή:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις