Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ - Ποιοι ενδιαφέρονται

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞ...

Οι Σταύρος Τσακίρης, Μίχαελ Ζάιμπελ θεωρούνται σχεδόν σίγουροι διεκδικητές της θέσης

Σαν κάτι να κινείται στην υπόθεση της προκήρυξης της κενής εδώ και μερικούς μήνες θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Όπως έγινε γνωστό και γράφτηκε, επιτέλους δόθηκε η έγκριση και υπεγράφη η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι άμεσα αναμένεται να φτάσει η έγγραφη προκήρυξη της θέσης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία που θα περιλαμβάνει την αποστολή των υποψηφιοτήτων των ενδιαφερομένων, την συνάντηση και συνέντευξη μαζί τους, με τους υπεύθυνους του θεάτρου (το ΔΣ) και φυσικά την τελική επιλογή.

Ενδεχομένως έως και το τέλος αυτής της εβδομάδας, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου να έχει σταλεί η προκήρυξη και μετά στόχος είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Βέβαια το ΔΗΠΕΘΕ ήδη έχει προχωρήσει τις νέες του παραγωγές. Η «Ελίζα» στην Παιδική σκηνή ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου, το «Φουέντε Οβεχούνα» με την μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου (ο Πατρινός συνθέτης συμπληρώνει την παλαιότερη μουσική του και με νέα κομμάτια) και τον Τάκη Χρυσικάκο πρωταγωνιστή, θα κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 18 Νοεμβρίου 2017 ενώ λίγες μέρες μετά, θα ξεκινήσει από το ΚΟΜΑΙΘΩ η νέα θεατρική παραγωγή από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ, «η Τρελή του Σαγιό».

Όσο για το ποιοι ενδεχομένως θα υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, εκτιμάται πως κατά 99% θα είναι ο Σταύρος Τσακίρης που σκηνοθετεί τώρα το έργο «Φουέντε Οβεχούνα», ο Μίχαελ Ζάιμπελ που ήταν ξανά υποψήφιος προ τριών ετών και έχει αναλάβει επιτυχώς το opera art studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο μάλιστα φιλοδοξεί φέτος να μετατραπεί σε μία μικρή Λυρική σκηνή της Πάτρας.

Έχει επίσης ακουστεί off the record και το όνομα της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Μαγδαληνός, που είχε ακουστεί ότι πιθανόν να ενδιαφερθεί για την θέση, τελικά διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture