Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Είχαν κατηγορηθεί για οπλοκατοχή επειδή κρατούσαν σημαίες- Στο αρχείο η υπόθεση

Πάτρα: Είχαν κατηγορηθεί για οπλοκατοχή ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο δικηγόρος τους

Στο... αρχείο μπαίνει η υπόθεση των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν το 2013 με την κατηγορία της οπλοκατοχής επειδή έφεραν μαύρες σημαίες για τον Παύλο Φύσσα. Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ο δικηγόρος Γιώργος Μητράκης, που έχει αναλάβει την υπόθεση μίλησε στο thebest.gr, εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί, το λόγο για τον οποίο αποσύρεται η δίκη αλλά και γιατί πιστεύει ότι θα υπήρχε αθωωτική απόφαση για τα τέσσερα άτομα.

"Μετά από ειρηνική διαδήλωση το 2013 η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα για οπλοκατοχή καθώς τα ξύλα στα οποία στηρίζονταν οι σημαίες που έφεραν, θεωρήθηκαν … όπλα.

Η δίκη δε θα γίνει και η υπόθεση θα μπει στο αρχείο καθώς σύμφωνα με το άρθρο 8 της νομολογίας 4411/16 το αξιόποινο εξαλείφεται και παύει η δίωξη για πράξεις που τελέστηκαν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016 για πταίσματα και πλημμελήματα, τα οποία τιμωρούνται μέχρι δύο έτη.

Ακόμα κι αν γινόταν η δική θεωρώ ότι θα είχαμε μία αθωωτική απόφαση καθώς σύμφωνα με το νόμο του Άρειου πάγου για να θεωρηθεί όπλο ένα ξύλο θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί (να έχει κάποια λαβή κλπ κλπ). Στη περίπτωση μας δε συνέβη κάτι τέτοιο. Πρόκειται για απλά ξύλα τα οποία  χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να στηριχθούν οι σημαίες που είχαν μαζί τους οι διαδηλωτές" ανέφερε στο thebest.gr ο δικηγόρος.

*Να σημειώσουμε ότι για αύριο, εξαιτίας της δίκης, είχε προγραμματιστεί από την αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος", έξω από τα δικαστήρια, συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις