Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο φωτογράφος...πίσω από τον αθλητή Θανάση Καλογιάννη-Ο γάμος με την Ντε Νίγκρις, η σχέση με την Μπαλατσινού και η ανάρτηση της Καραντάσιου

Ο φωτογράφος...πίσω από τον αθλητή Θανάσ...

Έφυγε χθες αναπάντεχα από τη ζωή

Από χθες ο Ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Έφυγε από τη ζωή εντελώς αναπάντεχα ο Θανάσης Καλογιάννης, ένας από τους κορυφαίους αθλητές του στίβου.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ με εμπόδια. Αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας, συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1984 και το 1992.

Το 1986 ήταν 8ος στους πανευρωπαϊκούς, είχε ατομικό ρεκόρ στα 400μ 45.90 και στα 400μ. με εμπόδια 48.80 από τις 19/7/87 όταν είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα του Ζάγκρεμπ, επίδοση που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ ενώ είχε πετύχει άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ νωρίτερα με 48.88 στις 9/7/86.

Ο Καλογιάννης υπήρξε ζευγάρι με την Τζένη Μπαλατσινού στα αθλητικά τους χρόνια, ενώ αργότερα παντρεύτηκε την Λάουρα Ντε Νίκγρις  με την οποία και μετανάστευσαν στη Βραζιλία, όπου εξάσκησε τη μεγάλη του αγάπη, την φωτογραφία.

Ο παλιός πρωταθλητής των τετρακοσίων μέτρων παντρεύτηκε την πάλαι ποτέ ιέρεια της μόδας Λάουρα Ντε Νίγκρις -τα εντιτόριαλ μόδας της στη «Γυναίκα» άλλαξαν για πάντα τον fashion κόσμο της Ελληνίδας- και άφησε πίσω του την Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Η κούκλα των 80’s και μια από τις ομορφότερες γυναίκες της Αθήνας γνώρισε τον Καλογιάννη σε μια στιγμή της ζωής της που αποδείχτηκε καθοριστική για την πορεία και των δύο.

Γεννημένος το 1965, υπήρξε ένας από τους καλύτερους στα 400 μέτρα με εμπόδια, αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και δύο φορές -το 1988 και το 1989- χρυσός Βαλκανιονίκης.

Ο γοητευτικός τετρακοσάρης έκαψε ουκ ολίγες γυναικείες καρδιές και, όταν έτρεχε, τα φλας άστραφταν αφού οι φωτογραφίες του πούλαγαν. Ο ίδιος μπορεί να θαύμαζε και να θαυμάζει διάφορους ανθρώπους, ποτέ όμως δεν είχε κάποιον σαν πρότυπο στη ζωή του ενώ, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, «πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σαν τις νιφάδες του χιονιού».

Παρ' όλο που σπούδασε οδοντίατρος, δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα, απόφαση που έλαβε όταν έκανε την πρακτική του. Συνηθισμένος από τον στίβο σε ταξίδια, προπονήσεις σε ανοιχτό περιβάλλον, εναλλαγές εικόνων και φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές, συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα δωμάτιο ιατρείου.

Τότε ανακάλυψε την φωτογραφία, η οποία έγινε νέα του μεγάλη αγάπη και, όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν, έτσι έτυχε να γνωρίσει την γυναίκα που άλλαξε την ζωή του για πάντα, την εντυπωσιακή βραζιλιάνα Λάουρα Ντε Νίγκρις.

Απίστευτα εντυπωσιακή δούλεψε στην αρχή ως μοντέλο και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να γοητέψει τον εκδότη του περιοδικού «Γυναίκα» Άρη Τερζόπουλο. Ο τελευταίος όχι μόνο την παντρεύτηκε αλλά την έχρισε ουσιαστικά «ιέρεια» στην «Γυναίκα», όπου η Λάουρα πραγματικά έκανε θαύματα στον τομέα μόδα.

Τα εντιτόριαλς του περιοδικού που έστηνε μαζί με την φωτογράφο Μάρα Δεσύπρη έφεραν έναν άλλο αέρα στην μέχρι τότε στατική σχέση της ελληνίδας με την μόδα.

Πολύ σύντομα όλη η Αθήνα είναι στα πόδια της, ειδικά μετά τον γάμο της με τον Άρη Τερζόπουλο, ενώ φτάνει να αναλάβει την διεύθυνση του μακροβιότερου γυναικείου περιοδικού στην χώρα.

Κάνει έντονη κοσμική ζωή, διατηρεί καλές σχέσεις με τον Τερζόπουλο ακόμα και μετά το διαζύγιό τους, ενώ εκτός από τη «Γυναίκα» αφήνει το fashion στίγμα της και το «ΚΛΙΚ» του Πέτρου Κωστόπουλου.

Όταν γνώρισε τον Θανάση Καλογιάννη, ο τελευταίος ήταν ήδη γνωστός ως φωτογράφος και το ειδύλλιο μεταξύ τους κεραυνοβόλο. Παντρεύτηκαν πριν από δεκαέξι περίπου χρόνια και αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Σάο Πάολο χωρίς να κόψουν όμως και τους δεσμούς με την Ελλάδα.

Ο Καλογιάννης αφοσιώθηκε στην τέχνη του κάνοντας παράλληλα σπουδές πάνω στην κινηματογραφική φωτογραφία και την σκηνοθεσία, ενώ η πάλαι ποτέ ιέρεια της μόδας, άρχισε να σχεδιάζει όχι ρούχα αλλά κοσμήματα.

Χαρακτηριστικά γράφει σε ανάρτησή της η Ολυμπιονίκης, Βάσω Καραντάσιου:

«ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ Ολυμπιακό Κέντρο με όλες τις αθλήτριες του BeachVolley το 2004, από την καλλιτεχνική ματιά του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ 400μ.μετ'εμποδιων, ένας από τους καλυτέρους ever του στίβου που έφυγε από τη ζωή και άφησε πιο φτωχό τον Ελληνικό Αθλητισμό!!Είχε σπουδάσει Οδοντίατρος αλλά η μεγάλη του αγάπη του ήταν η φωτογραφία.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!»

http://provocateur.gr

http://provocateur.gr

http://provocateur.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight