Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένα πιάτον την ημέραν την πενίαν κάνει πέρα!

Ένα πιάτον την ημέραν την πενίαν κάνει πέρα!

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Από την Ευρώπην έρχονται κατ΄ αυτάς, για πολλοστήν φοράν, οι σκληροί ελεγκτές για την οικονομικήν πορείαν της χώρας. Θα έπρεπε να είχαν όμως σταματήσει αυτές οι κατά περιόδους, μάλλον προσβλητικές ελεγκτικές επιθεωρήσεις και επιβολές μέτρων, εφ’ όσον ήδη η Ελλάδα βαδίζει στην οδόν της ευημερίας.

Τρανή απόδειξη αυτής της επί τα βελτίω πορείας και δη εμφανούς είναι το αδιαμφισβήτητον  γεγονός, ότι τώρα πλέον οι κάτοικοι δεν αναζητούν τροφήν (διάβαζε ίχνη τροφής) στα σκουπίδια, αλλά ευρίσκουν ένα πιάτον φαγητού  στα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων, των διαφόρων οργανώσεων!

Ένα πιάτον την ημέραν την δυστυχίαν κάνει πέραν!  Μ’ ένα πιάτον φαγητού, δίκην επαίτου, πληρώνονται τα υπέρογκα χρέη προς  το Δημόσιον λόγω φόρου εισοδήματος, ο πνιγηρός ΕΝΦΙΑ, ο λογαριασμός της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΠ και όλα τα λοιπά για το σπίτι ή τα παιδιά, όπως ρούχα, υποδήματα,  σχολικά είδη, ιατροφαρμακευτικές ανάγκες ολοκλήρου της οικογενείας.

Ακόμα το θαυματουργόν αυτό πινάκιον φαγητού, το οποίον εξησφαλίσθη επί των ημερών της παρούσης Κυβερνήσεως, όπως υποστηρίζουν, θώκου ένεκεν, μέλη και Κομματικά στελέχη, (άραγε επί των παρελθουσών Κυβερνήσεων πως σιτίζοντο οι ήδη «ευημερούντες»; Με το φακόσπειρον;;;) έχει την ικανότητα να καλύπτει και τις οφειλές από  δάνεια προβληματικά ή μη κι’ έτσι κανείς δεν διατρέχει κίνδυνον να χάσει το σπίτι του λόγω χρεών!

Αν αγοράσουν τα δάνεια των Ελλήνων δανειοληπτών ξένοι καιροσκόποι λωποδύτες, θα απογοητευτούν πλήρως! Οι κάτοικοι της Ελλάδος ευημερούν κι έτσι δεν έχουν εκκρεμότητες σε κανέναν Τραπεζικόν  Οργανισμόν, αλλά ούτε και σ’ αυτό το Δημόσιον.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση ευημερία. Οι συντάξεις  άθικτες, ενώ μέχρι τώρα οι άλλοι τις είχανε περικόψει δραματικώς.

Το ΕΚΑΣ το καταργήσαμεν τελείως, συνεχίζουν οι κεκράκτες, διότι είναι υποτιμητικόν να δίδεται ένα τόσον ευτελές βοήθημα σε ευημερούντες πολίτες. Το αυτόν πράξαμεν και με τις συντάξεις Ν 4387/20161 όπου, «Οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας χορηγούνται με σκοπό την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής προστασίας, με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης των γενεών. το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις παροχές υγείας, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προνοιακές παροχές και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ασφαλιστικές παροχές. όπως ρυθμίζεται από το νόμο αυτόν.

Η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια αποτελούν δικαίωμα όλων των Ελλήνων Πολιτών και όσων διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα».

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμεν με τις μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς βάσει αυτού του Νόμου. Μας αρκεί ότι κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν πως κανένας υπουργός της παρούσης Κυβερνήσεως δεν έχει κόψει συντάξεις!!! Απεναντίας φέρνομεν επενδύσεις!! διακηρύττουν.

Εμείς θα λέγαμεν ότι στην Ελλάδα γίνονται απεκδύσεις!! Τα παγωτά ΔΕΛΤΑ έφυγαν, η ΠΙΤΣΟΣ έφυγε, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καρδιά της Οικονομίας, έκλεισαν και κλείνουν καθημερινώς, δεκάδες άλλες απετάξαντο την Ελλάδα και μετέβησαν σε γειτονικές χώρες.

Αυτές οι σφραγίσεις καταστημάτων, συνωδά υπερόγκων   χρεών  προς Δημόσιον ιδιωτών, πως και  πότε θα αναπληρωθούν;  Πότε θα ενοικιασθούν χιλιάδες κενά ήδη καταστήματα και διαμερίσματα;;

Πότε θα περιορισθεί η λιτότητα και πότε θα εξαλειφθεί η ανεργία; Πότε θα διακοπούν τα ταπεινωτικά συσσίτια; Πότε ο Έλληνας νυν πένης θα καταστεί αποχειροβίωτος και θα δύναται να εξασφαλίζει ένα πιάτον φαγητού  εκ της διαρκούς εργασίας του;; Υπάρχει λυκαυγές;;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις