Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα - Οι λαμπαδηδρόμοι και η τελετή μπροστά στο σπίτι που γεννήθηκε ο Παλαμάς

Στην Πάτρα αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα - Οι ...

Το πρωί η αφή στην Αρχαία Ολυμπία για τους χειμερινούς ολυμπιακούς του 2018

Η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», την ερχόμενη Τρίτη  24 Οκτωβρίου, θα περάσει από την Πάτρα, στο μακρύ ταξίδι της προς την πόλη της PyeongChang της Ν. Κορέας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, θα τιμηθεί από την Πάτρα σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί

την ίδια μέρα, στις 9.10 το βράδυ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου και θα παραμείνει μέχρι το πρωί.

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί με λαμπαδηδρόμους η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει από τα Υψηλά Αλώνια, θα ακολουθήσει την διαδρομή Γούναρη – Κορίνθου και στη συνέχεια θα διέλθει τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.»

Οι φετινοί λαμπαδηδρόμοι που παρέλαβαν σήμερα τον εξοπλισμό τους, είναι οι: Ανδρέας Ρήγας, Σοφία Αλικανιώτη, Λουκάς Καταπόδης, Παναγιώτα Μακρή, Κωνσταντίνος Αντίοχος και Φωτεινή Πλέα.

Τελετή έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στην Πάτρα, ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 8.30 με 9.25 το πρωί, με αφορμή την παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μαλλιάς σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

"Αγαπητοί συμπολίτες, μετά από  επίπονη προσπάθεια πολλών ετών ήρθε η ιστορική και συμβολική στιγμή και το αυτονόητο γίνεται  πραγματικότητα.

Στηρίξτε  και εσείς δυναμικά με την παρουσία σας, την σημαντική αυτή τελετή που θα γίνει στης 25 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη στις 8.30-9.25 το πρωί, στην οικία του μεγάλου μας ποιητή, την Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» Κορίνθου 239.

Το οφείλαμε στην Αθάνατη Πανανθρώπινη Πολιτιστική Κληρονομιά μας, το οφείλαμε στις  Νεολαίες όλου του κόσμου, το οφείλαμε στον συμπολίτη μας Τιτάνα του Πνεύματος Κωστή Παλαμά για το ιερό δώρο που χάρισε στην Ανθρωπότητα, τον Ολυμπιακό Ύμνο, τον Ύμνο της αναβίωσης των Ολυμπιακών ιδεωδών, μια σθεναρά και ρωμαλέα ασπίδα προστασίας και ηθικής αντίστασης στην φθορά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων .

Αυτό τον ύμνο τιμούν και υμνούν κάθε δύο χρόνια σε κάθε άκρο της γης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα χείλη όλου του κόσμου.

Στον ιστορικό και συμβολικό αυτό χώρο, όλοι μαζί, θα καταθέσουμε φόρο τιμής με ειδική τελετή, στον Εθνικό μας ποιητή και στα διαχρονικά και Παγκόσμια Σύμβολα, τον Ολυμπιακό ύμνο(σύμβολο της ειρήνης-ελευθερίας-δημοκρατίας) και τον θεσμό της Λαμπαδηδρομίας(σύμβολο του φωτός του πνεύματος-και της συναδελφικότητα) που πρώτοι, γόνοι της Πάτρας, τα καθιέρωσαν στους πρώτους πανηγυρικούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1896 στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά και το 1936 με την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας, με πρώτη  Πρωθιερέα την Κούλα Μπράτσικα, τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Αιγιώτη Κονδύλης Κώστα και την ομάδα διέλευσης της Ολυμπιακής φλόγας, αθλητές της Πάτρας και της Παναχαϊκής Γ.Ε.

Το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα θα βρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο, διότι η σημαντική αυτή ειδική τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην γενέτειρα οικία του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου, με κατακλεισμένη την Κορίνθου από μαθητές και συμπολίτες μας, την παρουσία πρωθιερέων,  στο βάθρο, με ανυψωμένα χέρια κρατώντας κλαδί αγριελιάς (και με τα’ αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι, αναφώνησε ο ποιητής), την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, την επισκεψιμότητα της Κορεάτικης Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Στέγη Γραμμάτων «Κωστή Παλαμά», με την αφιέρωση από τον Δήμαρχο αναμνηστικών της Πόλης στον επίτιμο εκπρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων θα αναδείξουν την Πάτρα, πόλο έλξης και Διεθνούς αναγνώρισης, μιας Πόλης που αποδεικνύει πως σέβεται, αναγνωρίζει και προβάλλει παγκοσμίως την μοναδική Πολιτιστική της Κληρονομιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις