Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σταύρος Κάτσενος για τις εκλογές του Επιμελητηρίου: Να απεμπλακούν από τις όποιες διεργασίες οι εκφραστές του λαϊκισμού

Σταύρος Κάτσενος για τις εκλογές του Επι...

Δήλωση για τη συμπόρευσή του με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα

Ο Σταύρος Κάτσενος της παράταξης Νέα Επιμελητηριακή Δύναμη που συμμετέχει στις επιμελητηριακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, σε δήλωσή του εξηγεί τους λόγους της απόφασής του και καλεί τους «εκφραστές του μικροπολιτικού και του λαϊκιστικού πνεύματος, να απεμπλακούν από τις όποιες διεργασίες «κατασκευάζουν» αναφορικά με τις επερχόμενες επεμελητηριακές εκλογές». Η δήλωση του κ. Κάτσενου έχει ως εξής:

Με αφορμή την συμπόρευσή μου με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους πως η επιλογή μου αυτή επιβεβαιώνει στην πράξη την σταθερή άποψή μου για ενότητα και σύμπνοια στον επαγγελματικό χώρο μας. Οι «στοχευμένες» και άκρως «μικροκομματικές» τακτικές που ορισμένοι υιοθετούν, είναι βέβαιο ότι δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση και, βεβαίως, δεν επικαλύπτουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του αχαϊκού εμπορικού κόσμου.

Στην προσωπική και στην επαγγελματική πορεία μου υπήρξα πάντοτε άνθρωπος που προέτασα το συλλογικό συμφέρον και έθετα σε δεύτερη μοίρα τις όποιες προσωπικές διεκδικήσεις. Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα πως η πρόοδος των συναδέλφων, των συνεργατών και των συμπολιτών μου είναι εκείνη που μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο την επιτυχία της όποιας μικρομεσαίας επιχείρησης –άρα και της δικής μου-. Ενώ, αντιθέτως, η πρόταξη των ατομικών και επαγγελματικών φιλοδοξιών θα είναι εφήμερη, πρόσκαιρη, εάν και το ευρύτερο περιβάλλον δεν κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Την παραπάνω φιλοδοξία υπηρέτησα και υπηρετώ –εκτιμώ με συνέπεια- και στην επί έτη συνδικαλιστική διαδρομή μου. Και, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αντίστοιχης νοοτροπίας είναι και ο εκλεκτός συμπολίτης και επιχειρηματίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Άλλωστε, και εκείνος εμπράκτως το έχει αποδείξει και κατά την διαδρομή του στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αυτήν, λοιπόν, την άποψη, ως στάση ζωής, έσπευσαν ορισμένοι να την αποκαλέσουν νοοτροπία του «χτες». Δεν θα ήθελα, όμως, να επιμείνω περισσότερο σε αυτούς, στην πορεία και στην διαδρομή τους. Άλλωστε, ο εμπορικός κόσμος γνωρίζει πως το «αύριο» που επικαλούνται είναι σκιώδες και ομιχλώδες από ήθη, ας μου επιτραπεί να πω, ευκαιριακά και τυχοδιωκτικά. Έχουν την ευκαιρία πάντως να αποδείξουν το αντίθετο, συμπορευόμενοι και εκείνοι σε μία άλλη κουλτούρα που υπερβαίνει το «χτες» και το «αύριο», γιατί είναι διαχρονική και, επομένως, αφορά και στο δικό μας «παρόν».

Κλείνοντας, καλώ και εκείνους, τους εκφραστές του μικροπολιτικού και του λαϊκιστικού πνεύματος, να απεμπλακούν από τις όποιες διεργασίες «κατασκευάζουν» αναφορικά με τις επερχόμενες επεμελητηριακές εκλογές. Ας καινοτομήσουν για μία πρώτη έστω φορά, υπηρετώντας το ενιαίο συμφέρον του εμπορικού κόσμου. Ας υπερβούν τις κομματικές εμμονές της διάσπασης. Ας παραβλέψουν τις προσωπικές φιλοδοξίες της επιβεβαίωσης. Ας πάψουν, επιτέλους, να βλέπουν τους εαυτούς ως «αχαιάρχες». Αρκετά επλήγησαν τόσο η πατραϊκή κοινωνία όσο και ο χώρος της αγοράς από όλους αυτούς που μόνον «θόρυβο» κάνουν…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά