Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ναός του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ναός του Αγί...

Λαμπρός προβλέπεται ο τριήμερος εορτασμός

Στις 26 Οκτωβρίου ως γνωστόν, η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Δημήτριο, τον Μυροβλήτη που είναι και ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. Εικονίζεται πάντοτε καβαλάρης σ’ ένα άλογο. Τον αποκάλεσαν θαυματουργό και Μυροβλύτη γιατί ανέβλυζε μύρο από τον τάφο του.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ιερός ναός στην άνω πόλη, στην οδό Αγίου Δημητρίου όπου σήμερα το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 18.00 θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση όπου θα λειτουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Την Παρασκευή 27/10 στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεία λειτουργία για τον Άγιο Νέστορα (φυλάσσεται εικόνα στο ναό), θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.

Αναμένεται πλήθος πιστών να περάσει και να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις