Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Κεφαλονιά τον Πολιούχο της - Παρέστη ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Κεφαλονιά τον Π...

Στο μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου στα Ομαλά

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Κεφαλονιά γιόρτασε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Γεράσιμο. Πλήθος πιστών από την Κεφαλονιά αλλά και από την Ηλεία, την Πάτρα, την Ιθάκη, την Ζάκυνθο, την Λευκάδα, την Αιτωλοκαρνανία, ακόμη και από χώρες των Βαλκανίων βρέθηκαν στα Ομαλά και τίμησαν τον πολιούχο του νησιού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, κ. κ. Αμφιλόχιος, συγχοροστατούντων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου, του Μητροπολίτη Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου από την Πάτρα, ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από την όμορφη Κεφαλονιά. Στη Θεία λειτουργία που μετέδωσε live το Ioniantv, συμμετείχε και πλήθος ιερέων από όλο το νησί.

Το παρών στην πανηγυρική Θεία λειτουργία όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, απ’ όπου και οι φωτ. έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με αρκετά μέλη της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, οι Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, o επίτιμος Πρέσβης της Κεφαλονιάς στην Σερβία Βίκτωρας Ρουχωτάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμπατς, Νεμάνια Πάιτς, αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Το παρών έδωσε επίσης, ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου «Διονύσιος Λαυράγκας», της εκκλησιαστικής χορωδίας υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις