Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Διατροφής από το 6ο Γυμνάσιο -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Εβδομά...

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, η διατροφική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Πατρών με το σύνθημα: «Είμαστε ομάδα δυνατή,του 6ου Γυμνασίου διατροφολόγοι ξακουστοί, Σειρήνες της Υγείας το όνομά μας κι η υγιεινή διατροφή το κύριο μέλημά μας…..» έκαναν το δικό τους αφιέρωμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Διατροφής, αποκαλύπτοντας… «κρυφά και ένοχα μυστικά και λάθη της διατροφής των εφήβων». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Το πρωινό της Δευτέρας, 16 Οκτωβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου πρόσφερε σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα φρούτο- μπανάνα, ως μια υγιεινή πρόταση για το δεκατιανό τους γεύμα.

Παράλληλα, οι μαθητές πήραν μια επιστολή με διατροφικές συμβουλές και πρακτικές, για να κατανοήσουν το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην υγεία και τη σωστή ανάπτυξή τους. Το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε διατροφοδράση με στόχο την καλή γνώση του ευ-Διατροφήν των εφήβων, ως σημαντικό παράγοντα του ευ-Ζην.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το λόγο είχαν τα παιδιά με τραγούδια δικά τους μελωδικά, αποσπάσματα κινηματογραφικά, με μια δίκη για όλα τα τρόφιμα τα ανθυγιεινά και με μηνύματα διατροφής για την υγεία τους σημαντικά και διαχρονικά. Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών και με κεράσματα υγιεινά, γευστικά και απολαυστικά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, των οποίων η συνεργασία και η συνεισφορά ήταν πολύτιμη.

Στη διατροφοδράση τονίστηκαν ιδιαίτερα: Το σύγχρονο πρότυπο της διατροφής με τις δύο ακραίες μορφές της (υπερφαγία και υποσιτισμό) που οδηγούν άλλοτε στην Παχυσαρκία και άλλοτε στη Ν. Ανορεξία ή στη Ν. Βουλιμία. Η σχέση των εφήβων με την τροφή τους, οι αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες και ο τρόπος που επιλέγουν να ζουν και να συμπεριφέρονται, αδιαφορώντας για την υγεία τους. Η θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στην παιδική και εφηβική παχυσαρκία και το στίγμα της παχυσαρκίας, ως η πιο γνωστή μορφή κοινωνικής διάκρισης και ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η αξία του Πρωινού γεύματος, ως το πλέον ενεργειακό γεύμα της ημέρας και ……αδιαπραγμάτευτη οικογενειακή συνήθεια. Προτάσεις και πρακτικές των εφήβων προς τους γονείς, ώστε να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν έναν υγιή, ισορροπημένο και δραστήριο τρόπο ζωής, που θα τους προσφέρει σωστή ανάπτυξη, καλές σωματικές και πνευματικές επιδόσεις στις σχολικές τους δραστηριότητες και πλεονεκτήματα υγείας .

Με τις δράσεις αυτές ,επιβεβαιώθηκε η διαχρονικότητα της ρήση του Ιπποκράτη: «Το σώμα έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται. Ύψιστη σημασία έχουν: η Διατροφή, η Κίνηση, το Περιβάλλον, ο τρόπος Ζωής και ο τρόπος Σκέψης». Την επιμέλεια της δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου: Αθανασοπούλου Αγγελική ΠΕ06, Ασπόστου Αικατερίνη ΠΕ15 και η Διατροφική ομάδα του σχολείου «Σειρήνες της υγείας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις