Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Συσπειρώνει δυνάμεις η υποψηφιότητα Μαρλαφέκα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Συσπειρώνει δυνάμει...

Δημιουργείται η νέα παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία

Την απόφαση των Επιμελητηριακών παρατάξεων «Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας» και «Νέα Επιμελητηριακή Δύναμη» για συνεργασία και συμπόρευση τόσο στις Επιμελητηριακές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου, όσο και στη θητεία της νέας διοίκησης του Φορέα καλωσορίζει η «Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Όπως αναφέρει πλέον η παράταξη μετονομάζεται σε «Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία».

«Γιατί η συνένωση των δυνάμεων μας αυτό ακριβώς σηματοδοτεί: την ενότητα που έχουν ανάγκη το Επιμελητήριο και οι Μικρομεσαίοι», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

"Υποδεχόμαστε με χαρά την απόφαση των Επιμελητηριακών παρατάξεων Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας και Νέα Επιμελητηριακή Δύναμη, για συνεργασία και συμπόρευση τόσο στις Επιμελητηριακές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου, όσο και στη θητεία της νέας διοίκησης του Φορέα μας.

Η συνεργασία αυτή δεν επήλθε τυχαία. Κατακτήθηκε μέσα από την εξαετή λειτουργία του Επιμελητηρίου, όπου με διάθεση συνεννόησης ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε το Επιμελητήριο από την αδράνεια και να το καταστήσουμε ουσιαστικό σύμβουλο, σύμμαχο και υποστηρικτή των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Καίτοι ανήκαμε σε τρεις διαφορετικές παρατάξεις, αναζητήσαμε αυτά που μας ενώνουν, τα οποία είναι πολλά και σημαντικά. Αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη πλειοψηφία των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου να λαμβάνεται ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφωνόταν μετά από ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες που χρειάστηκε να κάνουμε παραταξιακές υπερβάσεις, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη απόφαση. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις μας, η διοίκηση του Επιμελητηρίου άκουγε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, είχε την ικανότητα να τις διαμορφώνει και να τις συνθέτει, και τελικά να φτάνει σε μια κοινή θέση.

Η συνεργασία μας λοιπόν, στις επικείμενες εκλογές, είναι η φυσική κατάληξη μιας εξαετούς κοινής διαδρομής. Με όρους ισοτιμίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μαζί. Από σήμερα η παράταξή μας μετονομάζεται σε Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία. Γιατί η συνένωση των δυνάμεων μας αυτό ακριβώς σηματοδοτεί: την ενότητα που έχουν ανάγκη το Επιμελητήριο και οι Μικρομεσαίοι.

Με τις ίδιες αρχές και αξίες, δηλαδή της ισότιμης συμμετοχής, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του τόπου μας να πλαισιώσουν την Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία και να διεκδικήσουμε από κοινού ακόμα περισσότερα στη θητεία της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Το Επιμελητήριο δεν είναι χώρος άγονων αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών αντιπαλοτήτων. Είναι χώρος συνεννόησης και δουλειάς για την υποστήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά