Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει με τελεσίγραφο στους γιατρούς, τον λογαριασμό για την περίθαλψη των ασφαλισμένων

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Ο ΕΟΠΥΥ στέλνε...

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει πως ο ΕΟΠΥΥ με τελεσίγραφο τριών ημερών καλεί εκβιαστικά τους γιατρούς να πληρώσουν από την τσέπη τους δαπάνες διάγνωσης ασφαλισμένων, επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπόρεσε να τις καλύψει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Με ένα αιφνιδιαστικό τελεσίγραφο 3 ημερών, η διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει να ασκήσει καταχρηστικά και καταναγκαστικά μέτρα που καταπατούν τους κανόνες δικαίου και τα αυτονόητα δικαιώματα των ιατρών. Οι τελευταίοι καλούνται εκβιαστικά να πληρώσουν από την τσέπη τους (clawback) τις δαπάνες διάγνωσης και πρόληψης των ασφαλισμένων, που δεν μπόρεσε να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ μέσα από τον πενιχρό του προϋπολογισμό.

Πέραν αυτού, η διοίκησή του:

Προσπαθεί να παραπλανήσει τους ιατρούς, αναρτώντας αποσπασματικά αρχεία όπου δεν φαίνεται με σαφήνεια το τελικό ποσό  συμψηφισμού της οφειλής.

Απαιτεί σε ένα στενό χρονικό περιθώριο την αποδοχή του συμψηφισμού, χωρίς την εύλογη δυνατότητα ενδελεχούς ελέγχου των οικονομικών αρχείων από τον ιατρό.

Προτίθεται να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασία ακόμη και σε περίπτωση που κάποιος δεν αντιληφθεί τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Επειδή:

Οι ιατροί έχουν προβεί σε επανειλημμένες προσφυγές στο διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ, δικαίωμα που δεν πρόκειται να απεμπολήσουν.

Ο Οργανισμός επιβαρύνεται με νόμιμους τόκους υπερημερίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Είναι ανύπαρκτη η διαφάνεια εκ μέρους του Οργανισμού όσον αφορά το σύνολο των υποβληθεισών δαπανών, την πλήρη εκκαθάριση των οφειλών, την εμπλοκή με το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών και τον τρόπο υπολογισμού του clawback.

Το σκάνδαλο των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών βαραίνει τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για εκβιαστικό καταναγκασμό πληρωμής ιδιωτικού ελεγκτικού έργου από τους ιατρούς, που τελικά δεν αναγνωρίζεται από την ίδια την πολιτεία.

Οι εργαστηριακοί ιατροί καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του clawback του 2013-2015 με υποκοστολογημένο τιμοκατάλογο κατά 50% που εφαρμόζεται από το 2016.

Οι 86 εξετάσεις (πχ μαστογραφία) που προστέθηκαν στην κάλυψη του ΕΟΠΥΥ δε συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού και θα πληρωθούν από τους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω clawback.

Μέρος του clawback του 2015 έχει ήδη συμψηφιστεί με παρακρατηθέντα ποσά του 2016.

Οι χρεώσεις σε μερικές περιπτώσεις είναι δυσβάσταχτες και μη διαχειρίσιμες.

Συνιστούμε στα μέλη μας που θίγονται με δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση να απορρίψουν τον εκβιασμό, να καταθέσουν δήλωση εναντίωσης και να προβούν στη συνέχιση των νόμιμων προσφυγών και αγωγών κατά του Οργανισμού.

Για άλλη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την απαράδεκτη εις βάρος των ιατρών καταχρηστικότητα και λεόντεια συμπεριφορά.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις