Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατα κύματα συνεχίζουν να ορμούν στα κάγκελα του λιμανιού οι μετανάστες - Κάποιοι μάλιστα στήνουν φονικές παγίδες - ΒΙΝΤΕΟ

Κατα κύματα συνεχίζουν να ορμούν στα κάγ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει για το θέμα ο υπολιμενάρχης Πατρών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έφοδοι των αλλοδαπών στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Το κυνηγητό με τους λιμενικούς είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ μετανάστες φέρονται να στήνουν παγίδες με πετονιές-λαιμητόμους για να ανακόψουν την πορεία κυρίως των δικυκλιστών. Οι επικίνδυνες καταστάσεις για λιμενικούς, όπως επίσης επαγγελματίες οδηγούς και απλούς πολίτες έχουν φθάσει με την μορφή ενημέρωσης και ταυτόχρονα πίεσης προς το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να δρομολογηθούν αυξημένα μέτρα φύλαξης.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους αλλοδαπούς στο λιμάνι της Πάτρας. Οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να μπουν στο λιμάνι και να ξεφύγουν από το κυνηγητό των λιμενικών, στήνουν ακόμη και παγίδες με πετονιές, στο ύψος των δικυκλιστών για να τους αποτρέψουν. Ο υπολιμενάρχης Πατρών Κωνσταντίνος Κορίζης αναφέρθηκε σε παγίδες με πετονιές, που αποκαλύφθηκαν τυχαία σε σημεία του νέου λιμανιού της Πάτρας τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς είχαν στηθεί προκειμένου να τραυματιστούν λιμενικοί.

Η πλέον επικίνδυνη ώρα είναι μεταξύ 2 με 3 που επιβιβάζονται φορτηγά στα πλοία της γραμμής Πατρα - Ιταλία. Κάποιοι τοποθετούν τις παγίδες για να αποτρέψουν τις καταδιώξεις από δικυκλιστές των αλλοδαπών που προσπαθούν να τρυπώσουν σε φορτηγά και κατά την είσοδο τους στον χώρο του ΙSPS.

Την ίδια στιγμή έλληνες και ξένοι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών οχημάτων αναγκάζονται να κάνουν ελέγχους στα οχήματά τους ώστε να διαπιστώσουν πριν φθάσουν στον επίσημο έλεγχο των λιμενικών αν έχει διεισδύσει κάποιος αλλοδαπός στο φορτίο τους.

Το φαινόμενο με τις εφόδους των μεταναστών στα κάγκελα και το εσωτερικό του λιμανιού έχει φθάσει πλέον να θεωρείται κάτι πολύ φυσικό να αντικρύζει κανείς, ενώ ακόμη και οι αλλοδαποί γνωρίζουν πως ακόμη κι αν τους συλλάβουν, σε πολύ λίγο θα τους αφήσουν ξανά ελεύθερους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις