Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Χρηματοδοτήσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κατασκευή μικρών δημόσιων έργων υποδομής

Δυτική Ελλάδα: Χρηματοδοτήσεις για ενίσχ...

Μέσω του Leader

Διάθεση σημαντικών κονδυλίων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και την κατασκευή μικρών δημόσιων έργων υποδομής, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα «Leader» για την Δυτική Ελλάδα. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δημιουργούν νέες προοπτικές και αναμένεται να δώσουν νέα πνοή σε μικρές πόλεις, παραδοσιακές οικισμούς, ορεινές περιοχές κ.α.

Η περιοχή παρέμβασης του «Leader» αφορά όλες τις δημοτικές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, εκτός από τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα (Πάτρα, Πύργος, Αγρίνιο) και σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια είναι μια ευκαιρία για χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων στην ενδοχώρα.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει την διάθεση σημαντικών κονδυλίων για μικρά δημόσια έργα υποδομής, όπως πλατείες, αναπλάσεις οικισμών, μικρούς δρόμους, μικρές υδρεύσεις κ.α., όπως επίσης και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικοί τομείς που επιδοτούνται είναι ο αγροτουρισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός, τα παραδοσιακά καφενεία, παραδοσιακές ταβέρνες, οι μικρές βιοτεχνίες, η επεξεργασία παραδοσιακών προϊόντων, οι εκδηλώσεις πολιτισμού κ.α.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε χρώμα και ζωή σε ξεχασμένους τόπους της περιφέρειάς μας, αφού το νέο "Leader", με συνολικό προϋπολογισμό 36.000.000 ευρώ, δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν σε παραδοσιακούς οικισμούς ή ορεινές περιοχές, να κάνουν ένα σημαντικό βήμα, ενισχύοντας έτσι την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.»

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις