Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την οικονομική συνδρομή του κράτους ζητά ο Δήμος Πατρέων για την ανακατασκευή του κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου

Την οικονομική συνδρομή του κράτους ζητά...

Διαβίβασε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απέστειλε για το θέμα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο Πατρών κι όπου πριν λίγο καιρό κατέρρευσε τμήμα της οροφής (έπεσαν σοβάδες) ο Δήμος Πατρέων και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Θωμόπουλος ζητά από το ΥΠΠΟ, την κάλυψη του κόστους ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος, που συνδέεται άμεσα με τη μουσική εκπαίδευση σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θωμόπουλου έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να καλυφθεί το κόστος της ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το Δημοτικό Ωδείο  στεγάζεται σε δύο νεοκλασικά στο κέντρο της Πάτρας – Αράτου 23 και Μαιζώνος 42 (στο κτίριο του πρώην Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών). Πρόσφατα στο κτίριο της Μαιζώνος 42, η κατάρρευση τμήματος του ταβανιού μάς οδήγησε στο κλείσιμο του κτιρίου και στην παύση λειτουργίας τους, σε τεχνική πραγματογνωμοσύνη για το κτήριο της Αράτου 23 και στην άμεση αναζήτηση χώρου που θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητές του ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την προσωρινή παραχώρηση και χρήση χώρων του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος για τη φιλοξενία μέρους των σχολών του Ωδείου έως την αποπεράτωση των εργασιών επισκευής του κτιρίου και πήραμε τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας από τη Μέριμνα, στην οποία ανήκει το Σκαγιοπούλειο.

Σας επισημαίνουμε ότι από το Δήμο συντάσσονται και θα ολοκληρωθούν μελέτες επισκευών των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτηρίου για τη συντήρηση του και θα ακολουθήσουν οι εργασίες επισκευής του κτηρίου.

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζουμε ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προβλέπεται το κονδύλι των 55000 ευρώ για τη συντήρηση και τις επισκευές των κτιρίων-πραγματικές ανάγκες όπου συμπεριλαμβάνονται όλοι οι χώροι της αρμοδιότητάς μας (Δημοτικό Ωδείο, κτίριο Δημοτικής Μουσικής, Δημοτική Βιβλιοθήκη-κεντρικό και παράρτημα Φωκαίας-, Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, Αίγλη κ.α.), από «ίδιους πόρους», δηλαδή από επιπλέον δημοτική φορολογία»...

«Τα χρήματα αυτά ωστόσο είναι πραγματικά ελάχιστα προκειμένου να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των κτιρίων, δεδομένης της πενιχρής χρηματοδότησης από την κυβέρνηση.

Με δεδομένη την αδυναμία του Δήμου Πατρέων να καλύψει τις εργασίες επισκευής του Δημοτικού Ωδείου και σε συνδυασμό με την αναγνώριση της παραγωγής σημαντικού εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου που επιτελείται σε αυτό, ζητούμε την κάλυψη του κόστους ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος, που συνδέεται άμεσα με τη μουσική εκπαίδευση σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες».

Στην επιστολή επισυνάπτεται αναλυτική ενημέρωση των δράσεων και των υποδομών του Δημοτικού Ωδείου που είναι ένα μουσικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών και καταγράφεται ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας, στο οποίο, κάθε χρόνο, φοιτούν 450 μαθητές.

Εκτός των σχολών εκμάθησης μουσικών οργάνων και των μαθητικών συνόλων, έχει μια συνεχή παρουσία στην πόλη με την Ορχήστρα Δωματίου (Συμφωνικό σχήμα),την Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων, την Μαθητική Χορωδίας, του Βυζαντινού Χορού, του Συνόλου «Κρούσις», των συνόλων Μουσικής Δωματίου, Μπαρόκ Μουσικής και Μοντέρνου τμήματος(σύνολα Jazz, Rock) και με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις (παρουσίαση οργάνων. Ιστορική εξέλιξη, μικρή συναυλία) για μαθητές σχολείων (Νηπιαγωγείων – Δημοτικών - Γυμνασίων) της Πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture