Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιο συνέδριο για την φροντίδα των ηλικιωμένων, στην Αρχαία Ολυμπία

Πανελλήνιο συνέδριο για την φροντίδα των...

Το τριήμερο 20 με 22 Οκτωβρίου 2017

Από αυτή την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία στο ξενοδοχείο Olympic Village, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων. Κύριο θέμα του θα αποτελέσει η «Φροντίδα Ηλικιωμένων & η Αναγκαιότητα Προώθησης της Ευδόκιμου Γήρανσης».

Το Συνέδριο αφορά όλους τους επαγγελματίες Υγείας & Πρόνοιας που εμπλέκονται στη φροντίδα ηλικιωμένων & χρονίως πασχόντων και στα τρία επίπεδα φροντίδας (Πρωτοβάθμια –Δευτεροβάθμια –Τριτοβάθμια).

Το Συνέδριο όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, έχει δύο καινοτομίες. Η πρώτη αφορά στον τόπο διεξαγωγής του, καθώς είναι η 1η φορά που υλοποιείται εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας είναι οι μόνιμοι υποστηρικτές του.

Η υλοποίηση του Συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία έγινε για λόγους συμβολικούς, αλλά και λόγω της ευαισθησίας της Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και γι’ αυτό οι επικεφαλής θέλουν να εκφράσουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και σε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο της  Δυτικής Ελλάδας, στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, στον Βοηθό Περιφερειάρχη υπεύθυνο για θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χαροκόπο καθώς η βοήθεια και η υποστήριξή τους ήταν καταλυτική, αποδεικνύοντας πως τα ζητήματα φροντίδας και προστασίας των ευάλωτων ομάδων αποτελούν προτεραιότητα στην άσκηση πολιτικών.

Επίσης, οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιά, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας κα Κακόμπαση και τον Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για τη βοήθεια τους.

Η δεύτερη καινοτομία συνίσταται στο ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και τις Μ.Κ.Ο. «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» θα διεξαχθούν έλεγχος μνήμης για ηλικιωμένα άτομα και διαγνωστικός προληπτικός έλεγχος για τους κατοίκους της περιοχής.

*Η δράση αυτή θα γίνει στο Κέντρο Υγείας από τις 10:00 έως τις 14:00 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι δυνατότητες της εθελοντικής ομάδας είναι συγκεκριμένες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις