Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου στον ομώνυμο ναό

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Α...

Το πρωί της Παρασκευής το Ioniantv θα δείξει τη Θεία λειτουργία από την Κεφαλονιά

Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησε ο πανηγυρικός εορτασμός στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων. Στον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που ξεκίνησε στις 18.30 το απόγευμα, προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία στις 22.00 ενώ το πρωί της Παρασκευής 20/10 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων εορτάζει και φέτος με την δέουσα ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα, τον προστάτη του Άγιο Γεράσιμο, στο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως, στην Ακτή Δυμαίων.

Στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά (είναι ο Άγιος Προστάτης του νησιού του Ιονίου) τελείται μέγας εορτασμός και την Θεία λειτουργία το πρωί της Παρασκευής θα μεταδώσει ζωντανά το Ioniantv.

O εορτασμός στην Πάτρα θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 20/10 με εσπερινό και Παράκληση στον Αγ. Γεράσιμο και τη Λιτάνευση στη συνέχεια, της Αγ. Εικόνος δια των οδών (Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Κορίνθου- Β. Ηπείρου -Ακτή Δυμαίων).

Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στον κυρίως ναό του Αγίου Γερασίμου στην Πάτρα, συνεχίζονται και αναμένεται σύντομα να αποπερατωθούν.

Ο περίβολος του ναού έχει κατακλυστεί από κόσμο που σπεύδει να προσκυνήσει τη χάρη του θαυματουργού Αγίου.

Τέλος να προσθέσουμε πως είναι ευτυχής συγκυρία ότι με τον φετινό εορτασμό του Αγίου Γερασίμου συμπίπτει η ευχάριστη είδηση ότι σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει  η γραμμή διασύνδεσης της Σάμης Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με το λιμάνι των Πατρών, από την Kefalonian Lines. Μάλιστα όπως ακούσαμε τα δρομολόγια και η λειτουργία της γραμμής θα είναι όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Θα χρειαστούν ωστόσο μερικές μέρες υπομονής και αγωνίας για να μάθουμε αν τελικά θα εγκριθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής από την εταιρία Kefalonian Lines, όπως έγραψε το inkefalonia.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις